Σάββατο, Νοεμβρίου 15

Συνομιλίες Ε.Ε. Ρωσίας.

Με την υποστήριξη της Ρωσίας για τη σύνοδο κορυφής G20, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προτείνει μια νέα ρύθμιση ασφάλειας και άμυνας μεταξύ της ΕΕ, της Ρωσίας και των ΗΠΑ που θα συμφωνηθεί σε συνάντηση κορυφής μέσα του 2009, ζητώντας τόσο από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να απέχουν από την εγκατάσταση των πυραύλων στην Ευρώπη.


Ως πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ ο κ. Νικολά Σαρκοζί πρότεινε στα μέσα του 2009 και στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ [Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη] να τεθεί σε νέα βάση για το τι θα μπορούσε να είναι ένα μέλλον ασφάλειας της ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσίας.


Ο κ. Medvedev απείλησε στις 5 Νοεμβρίου για την ανάπτυξη μικρού βεληνεκούς πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ αν εγκατασταθεί η αντιπυραυλική ασπίδα στην Πολωνία και την Τσεχία.


Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Medvedev δήλωσε ότι υποστηρίζει τις προτάσεις της ΕΕ για τη σύνοδο κορυφής του G20 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι οι θέσεις της ΕΕ είναι ταυτόσημες με τη δική του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία συμφώνησαν να επαναρχίσουν τις συνομιλίες για μια νέα συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso μετά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ρωσίας την Παρασκευή στη Νίκαια. Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν στις 2 Δεκεμβρίου.

Η σύγκρουση στη Γεωργία τόνισε την αδήριτη ανάγκη για μόνιμο πολιτικό διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την αλληλεξάρτηση των οικονομιών της ΕΕ και της Ρωσίας, δήλωσε ο κ. Barroso, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών για μια νέα συμφωνία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο. Η νέα συμφωνία προβλέπεται να αντικαταστήσει τη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας του 1997, η οποία παρατάθηκε για ένα χρόνο, όταν έληξε το Δεκέμβριο του 2007.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://politispittas.blogspot.com/


gia to polytexneio mia alli matia