Κυριακή, Νοεμβρίου 16

Η κρίση στην αγορά αυτοκινήτου

H διεθνής οικονομική κρίση από ότι φαίνεται έχει επηρεάσει σημαντικά και την αγορά αυτοκινήτου.

Η κρίση όπως ήταν φυσικό εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία και τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων όπου οι προβλέψεις κάνουν λογο για σημαντική μείωση των αποτελεσμάτων τους για την επόμενη χρονιά, επηρεάζει σημαντικά και την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται καθίζηση στις πωλήσεις, αλλά και σημαντική μείωση των τιμών.
Σε αυτό το πλαίσιο η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αρχίσει να προσανατολίζεται στην κατασκευή νέων αντιρρυπαντικών μοντέλων.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε στις 27 Σεπτεμβρίου πακέτο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της στροφής του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε πιο οικολογικά μοντέλα χωρίς ωστόσο να καθοριστεί η ημερομηνία της χορήγησης αυτών των δανείων.

Στην Ευρώπη και σύμφωνα με μμε έχει γίνει γνωστό ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν από την ΕΕ χαμηλότοκα δάνεια ύψους 40 δισ. ευρώ. Ο αρμόδιος επίτροπος βιομηχανίας Γκίντερ Φερχόιγκεν έχει τοποθετηθεί υπέρ αυτής της δανειοδότησης, μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοκινητοβιομηχανίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το 1ο μέρος στα ελληνικά από το ντοκιμαντέρ που έδειξε ως και ο ...Σκάι για την ΑΠΑΤΗ των εγωμανών ψευτοοικολόγων τής "υπερθέρμανσης":
http://www.youtube.com/v/VWpq92JV2og
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=27030956&postID=1123727966039470555&page=1 http://www.exastal.blogspot.com/index.html