Σάββατο, Νοεμβρίου 29

Άρχισαν οι εκπτώσεις…

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο σε ολόκληρο τον κόσμο έκανε χιλιάδες καταστήματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να ξεκινήσουν νωρίτερα τις εκπτώσεις προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές πριν αρχίσει η σαιζόν των εκπτώσεων, αλλά και για να τονωθεί η αγορά ενόψει των χριστουγεννιάτικων αγορών.


Στη χώρα μας, πρώτοι τον κύκλο των εκπτώσεων άνοιξαν τα μεγάλα πολυκατάστημα
με προσφορές που αγγίζουν και το 30%. Παρόλα αυτά, ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που επισκέφτηκαν τα καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους. Είναι γεγονός ότι σήμερα στην ελληνική αγορά υπάρχει κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων και άδεια μαγαζιά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα συνεχιστεί η άσχημη κατάσταση, ενδέχεται να δούμε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, αλλά και σε περισσότερα καταστήματα.

Αρκετοί καταναλωτές όμως που επισκεφτήκαν τις τελευταίες μέρες πολυκαταστήματα μιλούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν προσφορές- παγίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με πραγματικές προσφορές.

Την ίδια ώρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αλλά και υποχρεώσει χιλιάδες πολίτες να καταναλώνουν τροφές κακής ποιότητας, να αγοράζουν φτηνότερα και μεταχειρισμένα ρούχα, κτλ Αρκετοί πολίτες δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής τους τα τελευταία δέκα χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγική, αφού έχει περιοριστεί στην επιβίωση και μόνο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι τον τελευταίο καιρό επισκέπτονται τους συγγενείς τους σε κάποιο χωριό της χώρας για να πάρουν τρόφιμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εξαιρετικά λυπηρό που βασανίζεται αθώος κοσμάκης από τη διεστραμμένη απληστία και την ηλιθιότητα της ατυχώς διεθνοποιημένης ολιγαρχίας. Ομως, μακάρι να βουλιάξουν ακόμη κι ακόμη πιό κάτω. Μακάρι να καταστραφεί η οργάνωση των εκμεταλευτικών σχέσεων και κυρίως η ιδεολογία που "νομιμοποιεί" το δικαίωμα να πίνουν το αίμα των αδυναμων χωρίς να δίνουν λογιαριασμό σε κανέναν και για τίποτα, όσο χοντρά εγκλήματα κι αν διαπράτουν. Για ν'απαξιωθεί η πρωτονιτσεϊκή ιδεολογία που χύδην διασπέρνουν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και το σόου μπιζ θα πρέπει να πληγούν οικονομικά μέχρι τη σημείο να χάσουν το μονοπώλιο στην προπαγάνδα τα πολυεθνικά τράστ επικοινωνίας των αγγλοαμερικάνων.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκπτώσεις είναι σημαντικός θεσμός, δεν γίνονται όμως έλεγχοι από τις αρμόδιες εκλεκτικές αρχές και έτσι ο καθένας κάνει ότι θέλει.