Δευτέρα, Νοεμβρίου 10

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «βοήθεια στο σπίτι»


Για περισσότερους από έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πολλοί από τους οποίους, μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο αναγκάζονται να δανείζονται χρήματα για να τα βγάλουν πέρα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι θα πληρωθούν μετά τα Χριστούγεννα.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από το περασμένο καλοκαίρι οι δράσεις ανανεωθήκαν σε νέα βάση. Με τα καινούρια δεδομένα, η χρηματοδότηση του προγράμματος από την Ε.Ε. δεν πάει στη Δομή ή στην Δημοτική Επιχείρηση, όπως ίσχυε μέχρι τώρα αλλά στον κάθε εργαζόμενο.

Οι δήμοι δεν θα έχουν εμπλοκή αφού θα δημιουργηθεί σε κάθε Περιφέρεια η Υπηρεσία Διαχείρισης και Αξιολόγησης, η οποία και θα εκδώσει την προκήρυξη του προγράμματος, οπότε και θα γίνουν και οι αιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίες και θα αξιολογηθούν.

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο έχει δοθεί μια παράταση από το 3ο ΚΠΣ από κι και πέρα η χρηματοδότηση του προγράμματος την περίοδο 2007-2013 περνάει στο ΕΣΠΑ, όμως η καταβολή των δεδουλευμένων αργεί, έτσι αρκετοί αντιμετωπίζουν, πλέον και πρόβλημα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: