Τρίτη, Νοεμβρίου 4

Εγκαταλελειμμένος ο κρατικός αερολιμένας Επιταλίου

Ο κρατικός αερολιμένας Επιταλιού (ΚΑΕΠ) που βρίσκεται στην περιοχή της αποξηραμένης λίμνης της περιοχής εδώ και χρόνια είναι εγκαταλελειμμένος στην τύχη του.

Σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι αν είχε αξιοποιηθεί θα αποτελούσε μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη την Ηλεία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας.

Μάλιστα για να στηρίξουν την άποψη τους λένε ότι από τη στιγμή που λειτουργεί το αεροδρόμιο του Αράξου που είναι στα σύνορα Αχαΐας -Ηλείας και εξυπηρετεί την αεροπορική κάλυψη της Πάτρας και της περιοχής στο βόρειο τμήμα του Νομού μεχρι την Αμαλιάδα, η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Επιτάλιο θα εξυπηρετούσε την πρωτεύουσα του Νομού τον Πύργο, θα εξυπηρετούσε την Α. Ολυμπία και το Κατάκολο που δέχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, θα εξυπηρετούσε και τη διπλανή Κυπαρισσία, θα εξυπηρετούσε την ιστορική Ανδρίτσαινα και την ορεινή Ηλεία και Αρκαδία που αποτελεί προορισμό για χιλιάδες ανθρώπους λάτρεις των σπορ της περιπέτειας στα ποτάμια Νέδα και Αλφειό, με ναυλωμένες πτήσεις (charter) και πτήσεις εσωτερικών και εξωτερικών δρομολογίων.
Είναι γνωστό ότι η αεροπορική κάλυψη αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου.


Για αδιευκρίνιστους όμως λόγους, αν και πριν από αρκετά χρόνια υπήρχε γραμμή ΑΘΗΝΑ – ΕΠΙΤΑΛΙΟ κτλ και λειτούργησε ως πολιτικό αεροδρόμιο, το σχέδιο στην πορεία εγκαταλείφθηκε και το αεροδρόμιο υποβαθμίστηκε. Στα ιδιαίτερα αρνητικά είναι και το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος σοβαρός σχεδιασμός για το μέλλον.
Σύμφωνα με πολίτες του Νομού Ηλείας μεγάλη ευθύνη για την άσχημη τροπή των πραγμάτων φέρουν αρκετοί παράγοντες της νομαρχιακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νομό, καθώς και αρκετοί κοινοβουλευτικοί που δεν έχουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: