Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19

Ταύτιση απόψεων

Πρόβλημα, το οποίο έχει χρονίσει και πρέπει να διευθετηθεί όσο το δυνατό συντομότερο, χαρακτήρισε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με την Ελληνίδα ομόλογό του, Ντόρα Μπακογιάννη, στο Παρίσι.

Ο κ. Κουσνέρ υπογράμμισε ότι «ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα διαφωνίας» και πρόσθεσε ότι "βεβαίως, υπάρχει το πρόβλημα της ΠΓΔΜ" το οποίο, όπως είπε, είναι θέμα, που αφορά όλους.

Στο ερώτημα πώς τοποθετείται ο ίδιος επί του συγκεκριμένου θέματος, ο κ. Κουσνέρ δήλωσε :
"Υποστηρίζουμε την Ελλάδα, γιατί το έχουμε πάντα κάνει. Επιθυμούμε, όμως, να διευθετηθεί το πρόβλημα όσο το δυνατό πιο γρήγορα, γιατί δεν θέλουμε να παραμείνουμε επ αυτού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα επιτευχθεί πρόοδος".
Με πληροφορίες από: hri

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σφίγγα ο ...Ντορής της Γαλλίας ως προς τον λόγο που επείγονται να κλείσουν το θέμα με τα Σκόπια. Επιθυμούμε να τελειώνουμε γρήγορα γιατί βιαζόμαστε, μας λέει και οριοθετεί το διάστημα σε βδομάδες. Να υποθέσουμε ότι και η Ντόρα συμμερίζεται, ή "μοιράζεται" που λένε οι αγράμματοι, την ιδια ακριβώς αμερικανική "πρεμούρα" ?
Πάντως, αν οι "δικοί μας" πολιτικοί ξεπουλήσουν στα γρήγορα τη Μακεδονία δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις καριέρες, ούτε καν για τις καρέκλες τους. Αντίθετα, αν επιμείνουν στο βέτο, είναι πολύ πιθανόν να κινδυνεύσουν από την μήνιν του ξένου παράγοντα. Αυτή είναι μιά βασική ιδιαιτερότητα της "δημοκρατίας μας"

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να δούμε δυο πράγματα, 1,είπε, «είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους».
Άρα, έχουμε φτάσει και είχε γίνει κατανοητό από όλους ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την χώρα μας και τα Σκόπια, σε αυτό οδήγησε η πολιτική του veto.

Οι λόγοι που κάνουν τη διεθνή κοινότητα να θέλει να κλείσει το ζήτημα είναι πολλοί.

2,είπε «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες» άρα, στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχει λόγος επιμονής στο veto από τη στιγμή που θα ικανοποιηθούν οι θέσεις της χώρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος που οι δολαριανοί λυσσάνε για κάθε σταγόνα πετρελαίου στον πλανήτη, άρα και στα Βαλκάνια:
Διαβάστε και συζητήστε για ό,τι μας κατηγορούν συλλογικά, για να παραπλανούν και κερδοσκοπούν, οι ψευτοικολόγοι, όπως ο ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ:
Η ΝΑΣΑ ανακοινώνει ότι ανησυχεί για την από το 2005 (δόλια υποβαθμισμένη) 'ψύξη' τού ήλιου...:

WASHINGTON — NASA will hold a media teleconference Tuesday, Sept. 23, at 12:30 p.m. EDT, to discuss data from the joint NASA and European Space Agency Ulysses mission that reveals the sun’s solar wind is at a 50-year low. The sun’s current state could result in changing conditions in the solar system.
http://www.nasa.gov/home/hqnews/2008/sep/HQ_M08176_Ulysses_teleconference.html
http://klimatika.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη κουβέντα, ο χειμώνας θα είναι μακρύς, όποτε έχουμε χρόνο να το κουβεντιάσουμε.