Σάββατο, Σεπτεμβρίου 27

Ο νοών νοείτω

Το μήνυμα του πρωθυπουργού σε αυστηρό τόνο ήταν σαφές, κάλεσε όσους τον αμφισβητούν, να πάρουν την ευθύνη και να ρίξουν την κυβέρνηση, παράλληλα ζήτησε, να σταματήσουν οι προσωπικές στρατηγικές, οι καιροσκοπισμοί και οι υπονομευτικές τακτικές. Να τελειώνει η εσωστρέφεια, δήλωσε χαρακτηριστικά

Με τα παραπάνω λόγια του πρωθυπουργού από το βήμα της κεντρικής επιτροπής η κοινωνία κατανόησε ότι μέσα στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν διαφορές τάσεις που για δικούς τους λόγους υπονομεύουν συνειδητά το κυβερνητικό έργο.

Είναι γεγονός ότι πριν 5χρόνια η κοινωνία ανέλαβε τις ευθύνες της και έδωσε στη ΝΔ καθαρή εντολή όχι μόνο να διαχειριστεί τα σωρευμένα και σοβαρά προβλήματα που αφήσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να αλλάξει νοοτροπίες και δομές που πίκραιναν τους πολλούς.
Στην αρχή της κυβερνητικής θητείας και για να μην διαταραχθούν οι γενικότερες ισορροπίες που είχαν δημιουργηθεί η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα και στις πολιτικές, κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβιβάστηκε για χάρη των ισορροπιών της τότε εποχής.

Στην πορεία όμως αυτός ο συμβιβασμός έγινε πολιτική, όχι από τον πρωθυπουργό, αλλά από τους υπουργούς ,τους βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ, έτσι σοβαρά λάθη ολιγωρίες, προσωπικές στρατηγικές, καιροσκοπισμοί και υπονομευτικές τακτικές έκαναν την εμφάνιση τους. Επιπλέον αρκετοί συμμάχησαν με μικρά η μεγαλύτερα οικονομικά παράκεντρα πλήττοντας έτσι την ουσία της δημοκρατίας, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα προβλήματα πολλαπλασιαστούν .

Λίγοι στην αρχή προβληματίστηκαν η έδωσαν μεγάλη σημασία για τις παραλείψεις και τα οικονομικά σκάνδαλα που έκαναν την εμφάνιση τους. Ούτως η άλλος η κοινωνία τα είχε συνηθίσει από την εποχή του ΠΑΣΟΚ και δεν έδινε μεγάλη σημασία.
Οι λάθος και καταδικασμένες πολιτικές όμως που ξαναεφαρμοστηκαν από αρκετούς υπουργούς είχαν ως κόστος ανθρώπινο κεφάλαιο και δημιούργησαν κοινωνικά προβλήματα, αυτό ήταν και το πιο σοβαρό.
Σήμερα και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας θα μπορούσαμε να πούμε ότι « Καποια απο τα μεγάλα λάθη» έγιναν σκόπιμα με σκοπό να υπονομεύσουν την συνολική κυβερνητική πολιτική και να βλάψουν την εικόνα, δεν εξηγείται διαφορετικά το φαινόμενο. Αν πράγματι ισχύει κατι τέτοιο πρέπει να βρεθεί το θάρρος όχι μόνο να λεχθούν, αλλά και να δουν την πόρτα της εξόδου όσοι σχετίζονται με τέτοια φαινόμενα. Ο νοών νοείτω

Σήμερα τα περιθώρια έχουν στενέψει, η πορεία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει περαιτέρω συνέχιση των δοκιμών με στόχο ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα ή την πλουσιοπάροχη μακροημέρευση των βολεμένων λίγων.

Ένας ολόκληρος κόσμος πάλεψε, πίστεψε και πρόσφερε για χρόνια σε κοινούς αγώνες και κοινά οράματα, για τα οποία είναι υπερήφανοι. Σήμερα περιμένει να ολοκληρωθεί η πορεία που είχε χαραχθεί, με την ενεργό συμμετοχή όλων, σε διαφορετική περίπτωση η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού και η επέκταση της φτώχειας δεν θα είναι υποθέσεις, θα είναι και στατιστικά αποδεδειγμένη πραγματικότητα. Οι επιπτώσεις στους πολλούς εξαιτίας αρκετων άστοχων επιλογών της διοίκησης σε διάφορους τομείς είναι ήδη ορατές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TI EINAI AYTA POY LETE REEEEEEEEEE

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΩΣΕ Η ΝΔ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

skase re paksokzi