Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19

ΠΓΔΜ: προσωρινά ο Ζ. Ζάεβ στα ηνία της αντιπολίτευσης



Aλλαγή πολιτικής από το weather.com

Η Δικτυακή πύλη της Microsoft για την πρόγνωση του καιρού weather.com που χρησιμοποιείται και από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και οργανισμούς, όπως το BBC, CNN κτλ τις τελευταίες μέρες άλλαξε πολιτική ως αναφορά το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και τον παρουσιάζει προσδιορίζοντας κάθε περιοχή της γεωγραφικά, όπως πραγματικά είναι.( φωτογραφία δίπλα)

Εν τω μεταξύ ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας" (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, εξελέγη- στη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Σκόπια- εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος.

Ο 34χρονος Ζάεβ, ο οποίος είναι και δήμαρχος της πόλης Στρούμιτσα, θα ηγηθεί των Σοσιαλδημοκρατών μέχρι τον Μάιο του 2009, οπότε και λήγει η θητεία του προέδρου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Το συνέδριο του SDSM έκανε δεκτή την εισήγηση, να αναλάβει ο κ. Τσερβένκοφσκι τα ηνία του κόμματος, με τη λήξη της θητείας του στην προεδρεία της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι είχε διατελέσει πρόεδρος του SDSM από την ίδρυση του κόμματος αυτού το 1991 μέχρι το 2004, όταν και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της ΠΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεβ, διαδέχεται στην ηγεσία του SDSM τη Ράντμιλα Σεκερίνσκα, η οποία παραιτήθηκε από πρόεδρος του κόμματος, λόγω της δεινής ήττας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την 1η Ιουνίου.
Mε πληροφορίες από: hri,vecer

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το weather.com, είχαμε ξεχάσει ότι αυτό το κομμάτι γης ήταν η νότια επαρχία της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας .