Τρίτη, Σεπτεμβρίου 2

Το 2012 έτοιμο το μετρό Θεσσαλονίκης

Aρχισε η συναρμολόγηση του ενός από τους δύο μετροπόντικες που θα αρχίσει σε λίγους μήνες την εκσκαφή της μίας σήραγγας του σταθμού της Θεσ/νικης παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.

Διαβεβαίωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το 2012, θα εξυπηρετεί 250.000 μετακινήσεις την ημέρα, θα έχει μήκος 9.600 μέτρα και 13 ενδιάμεσους σταθμούς. Οι μετροπόντικες θα διανοίξουν την υπόγεια σήραγγα και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012 .

Παράλληλα, μελετώνται και οι επεκτάσεις του Μετρό προς Καλαμαριά και Σταυρούπολη. Ο κος Σουφλιάς ονόμασε τον πρώτο μετροπόντικα Κοστίκα (προς τιμήν του πρωθυπουργού) και τον δεύτερο Γιορίκα (απ τ όνομά του).

Συνέντευξη Τύπου Γ. Σουφλιά

Στα δημόσια έργα που είναι σε εξέλιξη και σε όλα όσα πρόκειται να γίνουν έως το 2013 στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, η βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην πρώτη θέση του προγράμματος δημοσίων έργων, 18,5 δισ. ευρώ, που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ σε όλη τη χώρα. Από τα 18,5 δισ. ευρώ, μάλιστα, τα 7,5 δισ., δηλαδή ποσοστό 40% του εθνικού προγράμματος, κατασκευάζονται στη βόρεια Ελλάδα.
Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: