Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 4

Διαντλαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης


Οι Ευρωπαίοι, όπως και οι Αμερικανοί, αισθάνονται ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η αγοραστική τους δύναμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Harris Interactive France-24 International Herald Tribune, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα.

"Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί είναι οι πιο αυστηροί απέναντι στην εξέλιξη της αγοραστικής τους δύναμης στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, με το 88% και το 90% αντίστοιχα να κρίνει ότι η αγοραστική δύναμη στις χώρες τους έχει μειωθεί", σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας.

"Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί επιρρίπτουν έντονα τις ευθύνες στις ενέργειες των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους", προσθέτουν, σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί είναι οι πιο επικριτικοί.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δηλώνουν επίσης ότι η αισθητή μείωση της αγοραστικής τους δύναμης "μεταφράζεται σε μία σαφή τάση να καταναλώνουν λιγότερο", ιδιαίτερα για τους Γάλλους και τους Ιταλούς και λίγο λιγότερο για τους Βρετανούς.
Από τους περιορισμούς στα έξοδά τους πλήττονται περισσότεροι οι τομείς της ψυχαγωγίας και της αναψυχής, παρά η κατανάλωση των προϊόντων διατροφής.

Η έρευνα αυτή έγινε από την Harris Interactive σε συνεργασία με την France 24 και την International Herald Tribune σε δείγμα 6.620 ατόμων ηλικίας 16 ως 64 ετών στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία από τις 2 ως τις 14 Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


Δεν υπάρχουν σχόλια: