Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 1

Ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα...

...όλα τα ψηφοδέλτια ήταν ονομαστικά προτυπωμένα
Με αφορμή τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ
περί αλλοίωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με επισκέφθηκαν οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Θεόδωρος Πάγκαλος και Χρήστος Παπουτσής, και μου ενεχείρησαν δύο δισκέτες που αφορούν την ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, και μου ζήτησαν την άποψή μου επ αυτών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τροποποίηση των άρθρων του Συντάγματος στις 27 Μαΐου έγινε κατά άψογο, αδιάβλητο και απόλυτα διαφανή τρόπο.

Όπως γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοί μου Βουλευτές, την παραμονή τους διανεμήθηκαν 3 ψηφοδέλτια με προτυπωμένο το ονοματεπώνυμό τους.
Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετείχαν 197 Βουλευτές από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες πλην των συναδέλφων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που δεν συμμετείχαν και δεν προσήλθαν για να ψηφίσουν.

Ακολουθήθηκε η πάγια τακτική και όπως έγινε και κατά την αντίστοιχη διαδικασία στις 6 Απριλίου του 2001, ορίστηκαν σε συνεργασία με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι Βουλευτές Ιωάννης Μπούγας και Αθανάσιος Πλεύρης ως ψηφολέκτες, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Αγοραστός και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου εντός του χώρου των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Ιωάννης Ζιώγας για την ανάγνωση του καταλόγου.

Επισημαίνω ότι η όλη διαδικασία έγινε παρουσία Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συνολικά 186 παρόντων Βουλευτών (οι 11 επιπλέον ψήφισαν με επιστολική ψήφο), δεκάδων στελεχών του Κοινοβουλίου, στελεχών της εταιρείας που είχε αναλάβει την ηλεκτρονική καταμέτρηση και μεταδιδόταν σε απευθείας μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Και επαναλαμβάνω ότι όλα τα ψηφοδέλτια ήταν ονομαστικά προτυπωμένα με καθορισμένη γραμμογράφηση, γεγονός που αποκλείει κάθε δυνατότητα έστω και απλής φωτοτύπησης.

Πραγματικά, με θλίβει και ως Πρόεδρο της Βουλής και ως πολιτικό αρχών και πεποιθήσεων, η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εκεί που δεν υπάρχουν.
Η προστασία των θεσμών είναι υποχρέωση όλων των παρατάξεων και όλων των Βουλευτών.

Σέβομαι την αποστολή μου και έχω αποδείξει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι εφαρμόζω κατά γράμμα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.»
Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: