Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11

«Υπό επισκευή» η σχολική έναρξη στην Ηλεία.


Έκθετη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας. Διαβεβαίωναν το καλοκαίρι ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του περασμένου καλοκαιριού αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά στην Ηλεία. Αρκετά σχολεία αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα λόγω των ζημιών και είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμα… μέχρι το νέο έτος.

Το γεγονός αποτελεί αρνητική εξέλιξη και θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές και γονείς να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία, παράλληλα θα χαθούν και χιλιάδες διδακτικές ώρες.

Η ύπαρξή προβλημάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί πολλαπλά αναπάντητα ερωτηματικά, αφού προσκρούει στα όσα δήλωναν οι υπεύθυνοι της νομαρχίας Ηλείας το καλοκαίρι για αποκατάσταση των ζημιών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και ενώ, η Ν.Α. Ηλείας πραγματοποιεί ακόμη αυτοψίες στα υπό επισκευή σχολικά κτίρια και ετοιμάζουν λυόμενες αίθουσες για τη στέγαση των μαθητών, στο νομό Αχαΐας που κ εκεί υπήρχαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 8η Ιουλίου ο Νομάρχης Αχαΐας ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές στην περιοχή του είναι έτοιμα.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χειροτέρα δεν γίνονταν από υλικοτεχνικής πλευράς, σε αρκετά από τα υπό επισκευή σχολεία οι εργασίες θα συνεχιστούν και τα σαββατοκύριακα, μπάζα, σκόνη, καδρόνια με πρόκες, σακουλές τσιμέντα και ασβέστη, αυτή ήταν η εικόνα.
Χάλια κατάσταση συνάντησαν οι μαθητές σήμερα.

Η νομαρχία ολιγώρησε.

Theodore είπε...

Αφου τα λεφτα, τα δινουν η για φανφαρες, η για διορισμους δικων τους παιδιων. Που να περισσεψουν για τα σχολεια;

Ανώνυμος είπε...

H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Παιδείας για τις επισκευές και την αναβάθμιση τουλάχιστον 50 σχολείων μετά το σεισμό του Ιουλίου. Το ίδιο και η Αχαΐα

Λογο του κατεπείγοντος της κατάστασης και επειδή οι εργασίες, όπως έλεγαν είχαν χρονικό ορίζοντα τη μέρα έναρξης του σχολικού έτους, έγιναν με απευθείας αναθέσεις, βασική αιτία και επιχείρημα ήταν το γεγονός ότι ο χρόνος που είχε απομείνει μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2008-2009 ηταν εξαιρετικά ελάχιστος.

Απ ότι όμως φαίνεται οι εργασίες δεν είχαν χρονικό ορίζοντα το Σεπτέμβρη αλλά το νέο έτος και βλέπουμε.
Έτσι προκύπτει και το ερώτημα, γιατί έγιναν απευθείας αναθέσεις, που τόσος λόγος έγινε για τον αν έπρεπε να γίνουν η όχι το καλοκαίρι.
Γιατί στην Αχαΐα τελείωσαν οι εργασίες, όπως δήλωσε ο εκεί νομάρχης στα μμε της περιοχής του, και στην Ηλεία τα σχολεία είναι ακόμη ημιτελή;