Κυριακή, Σεπτεμβρίου 7

Η Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού


Απαντήσεις σε ερωτήματα που κάλυψαν όλο το φάσμα της πολιτικής επικαιρότητας έδωσε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Για τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη

Κατακριτέα η προσπάθεια για φοροδιαφυγή
Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Γ. Βουλγαράκη και αν συνάδουν με το μήνυμα του για σεμνότητα και ταπεινότητα, απάντησε πως επιχειρείται σύγχυση. Ανέφερε πως είναι ένα πράγμα οι παράνομες δραστηριότητες κ η κατακριτέα προσπάθεια για φοροδιαφυγή.

Ο κ. Καραμανλής απέκλεισε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Για τον ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ερωτηθείς αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό απάντησε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό.

Ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για τους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές θέσεις, τόνισε πως ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά υπάρχει και η δέσμευση στη στήριξη του κυβερνητικού προγράμματος. Απο κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πρόσθεσε.

Για τα φορολογικά μέτρα

Σε ερώτηση αν δεσμεύεται ότι δεν θα ληφθούν και άλλα φορολογικά μέτρα, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής απάντησε πως η Κυβέρνηση έχει πολιτική μείωσης των φόρων και το απέδειξε σε δύσκολες συνθήκες, όταν με 7,5% έλλειμμα μείωσε τους φόρους, ενώ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει νέα μείωση των συντελεστών φορολόγησης.
"Αυτή είναι η πολιτική μας. Δεν έχει αιφνιδιασμούς. Δεν αποσκοπούμε να πάρουμε νέα φορολογικά μέτρα", τόνισε και ανέφερε ότι μπορεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.
Ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση αν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη σύζυγο του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και τις επιχειρηματικές της δράσεις, απάντησε ότι θεωρεί τέτοιες απόψεις αναχρονιστικές, μεσαιωνικές για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την επαγγελματική δραστηριότητα.
"Λυπάμαι που ένα κόμμα που θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτικό, στον πανικό του και στην έλλειψη πολιτικών θέσεων, διολισθαίνει στην υιοθέτηση τέτοιων αντιλήψεων", συμπλήρωσε.

Για τα περί νοθείας

Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη γκάφα τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για νόθευση της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το μεγαλύτερο λάθος του

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος του, απάντησε πως η μόνη γόνιμη και παραγωγική κριτική που μπορεί να αποδεχθεί είναι από εκείνους που λένε "πηγαίνετε πιο γρήγορα, πιο θαρραλέα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων".
Είπε ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υπήρξαν καθυστερήσεις και σημείωσε ότι αυτή η κριτική είναι η ισχυρότερη κινητροδότηση, "ο πιο ούριος άνεμος στα πανιά της κυβέρνησης, που είναι στο δρόμο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων".
Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: