Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 3

ΕΚΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ «ΣΚΟΠΙΑΝΟ»

Η τελική έκδοση του προγράμματος του Ρεπουμπλικανού Κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές δεν αναφέρει το «Μακεδονικό ζήτημα της ονομασίας» το μοναδικό που κάνει είναι μια γενική διατύπωση για την εισδοχή νέων μελών στο ΝΑΤΟ. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και θα είναι το επίσημο κείμενο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Επίσης δεν γίνεται καμία μνεία της «Μακεδονίας» και στην τελική εκδοχή του προγράμματος του Δημοκρατικού κόμματος.

"Πιστεύουμε ότι η πόρτα για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να παραμείνει ανοικτή σε όλα τα δημοκρατικά έθνη που μοιράζονται τις αξίες μας και πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ" αναφέρει το πρόγραμμα του Ρεπουμπλικανού Κόμματος.

Όσον αφορά την Κύπρο, αναφέρει, "Υποστηρίζουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη συμφιλίωση στην Κύπρο και τη Βόρεια Ιρλανδία ..."

Η Ελληνική Ομογενειακή κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι η μη αναφορά στο "Μακεδονικό ζήτημα" είναι και απολογισμός των ελληνικών ομάδων πίεσης.
Με πληροφορίες από maxfax

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στο πρόγραμμα των κομμάτων στην Αμερική δεν υπάρχει αναφορά για τη « Μακεδονία» αλλά και πώς να υπήρχε αφού οι ΗΠΑ έχουν ήδη από το 2004 προχωρήσει σε μονομερή αναγνώριση για το κράτος αυτό ως Μακεδονία, από το 2004.

Άρα, επιδίωξη τους πλέον είναι, όπως και αναφέρει το πρόγραμμα των κομμάτων για τις επερχόμενες εκλογές, η είσοδος στο ΝΑΤΟ…

Δεν μπορώ να γνωρίζω το κείμενο αλλά η πρώτη σκέψη μου διαβάζοντας τις ειδήσεις είναι τα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Και αν έχει λυθεί μέχρι τις εκλογές;