Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Η εθνική αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη


Ξαφνικά ο ελληνικός λαός ξέχασε τα 2 καταστροφικά χρόνια  που πέρασαν  και έγινε λαϊκή απαίτηση η στήριξη των σκληρών μέτρων λιτότητας που θα περιλαμβάνει η νέα δανειακή σύμβαση όποτε και όταν υιοθετηθεί από την μεταβατική κυβέρνηση .
Τουλάχιστον έτσι το παρουσίασαν τα κεντρικά μμε και μέρος της πολιτικής τάξης που εδώ και χρόνια “λυμαίνονται” την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Μάλιστα γράφτηκε ότι η άρνηση συμμέτοχης  των πολιτικών δυνάμεων     στο σχήμα που προέκυψε θα ισοδυναμούσε με πολιτική καταστροφή.
Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τα παραπάνω θα πω μόνο ότι η εν λόγω επιχειρηματολογία είναι αστεία ή εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα δεδομένου ότι γίνεται προσπάθεια να παράγουν το παρόν, καταστρέφοντας το αμαρτωλό παρελθόν τους.
Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα, για να μην ξεχνιόμαστε:


-H Ελλάδα παραμένει μια οικονομία όπου βασιλεύουν τα καρτέλ

-Η κρίση έχει εγκατασταθεί για τα καλά.  Η αυξανόμενη ανεργία υποστηρίζει την καταρρέουσα ζήτηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την αυξημένου κόστους εσωτερική παραγωγή.

-Ο κρυφο- πληθωρισμός και η αυξημένη φορολογία έχουν βάλει βαθιά το χέρι στις όποιες καταθέσεις έχουν απομείνει και φθείρουν σημαντικά τους πετσοκομμένους μισθούς και τα μειωμένα εισοδήματα.

-Το ακριβό ευρώ ( 1,37 τρέχουσα τιμή έναντι του δολαρίου) καθιστά την χώρα μας μη ανταγωνιστική από κάθε άποψη.

- Οι δημόσιες δαπάνες έχουν φτάσει σε σημείο να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους φορολογούμενους και τον δανεισμό. Επίσης, ποιος εγγυάται ότι   σε περιβάλλον ύφεσης θα σταθεροποιηθούν τα φορολογικά έσοδα ώστε να στηρίξουν τις ανάγκες του δημοσίου  τα προσεχή χρόνια;

- Η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της έλλειψης ευκαιριών και ρευστότητας θα σταματήσει να έχει πρόσβαση στο τεχνολογικό μέλλον που παράγεται σήμερα.

- Η εμβάθυνση της ύφεσης  καταργεί κάθε οικονομική και επαγγελματική αυτονομία και ισοπεδώνει την παραγωγική δομή. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι τραπεζίτες που θα καλύψουν με κρατικά χρήματα τις μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες τους  σε ότι αφορά το δείκτη ιδίων κεφαλαίων core tier 1 στο 10%.

-Η αναγκαιότητα της πολιτικής ανανέωσης με ιδέες και πρόσωπα ως μέσο για την εξέλιξη της κοινωνίας συνθλίβεται από το δίκτυο των διαπλεκομένων που όπως βλέπουμε μόνο σε live tv επανεμφάνιση τους (για ευνοήτους λόγους) µεταµορφώνεται και επανασυστήνονται στο κοινό ως λύση σωτηρίας για την  Ελλάδα και την Ευρωζωνη.

- Σε μια εποχή που οι πολιτικές κατευθύνσεις σε παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζουν την μείωση του πληθυσμού η Ελλάδα αυτοκαταστρέφεται. κ.α.

Αν λοιπόν η αποτυχημένη πολιτική που έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον Φεβρουάριο ως αναπόφευκτο τετελεσμένο δεν θα πρόκειται για λάθος αλλά για συνειδητή επιλογή ενταγμένη σε μια γενική σχεδίαση που στόχο έχει να εκφυλίσει την δημοκρατία και    το εθνικό κράτος που από δω και πέρα θα είναι εργαλείο- ασπίδα στα χέρια υπερεθνικών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: