Πέμπτη, Νοεμβρίου 10

-Κατεδαβιθυζόμεθα-


Η πρόσφατη πολιτική ιστορία (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώθηκε μετά την υιοθέτηση της Συνθήκης της Λισαβόνας διαμόρφωσαν και εξέλιξαν σε συνδυασμό με τα γεγονότα που παρήγαγε η κρίση χρέους τόσο την περιρρέουσα ευρωπαϊκή κουλτούρα, όσο και την πολιτική τοποθέτηση- ταύτιση ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος.
Ο δρόμος που ακολουθήθηκε, ως μονόδρομος, φανερώνει  ότι επιχειρήθηκε μέσα από τα δομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το χρηματοπιστωτικό σύστημα να αλλάξει η ισορροπία ισχύος και η δομολειτουργική δομή της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με δούρειο ίππο -  όχημα  την οικονομική πίεση, ως αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικοοικονομικής κατεύθυνσης.

Αυτή η γενική   αρχή- κανόνας,   αρχικά ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου δεδομένου ότι η πολιτική συμπεριφορά της υποτάχθηκε ευθύς αμέσως μετά την εκλογική νίκη της στην λογική που  βάζει το πολιτικό υποκείμενο να ενσωματώνεται σε ένα ενοποιημένο σύνολο που ήθελε- θέλει   την πολιτική πράξη να διευθύνεται από τις αγορές κεφαλαίων και την τρόικα.
Στο νέο, δοσμένο και κατά συνέπεια υποκειμενικό σύστημα- πλαίσιο κάθε υποσύστημα συσχετίζεται και αλληλεπιδρά σε συγκεκριμένο χώρο- πλαίσιο για να διευκολυνθεί η ροή των συστημικών προσεγγίσεων στο διηνεκές μέσα από την -κατανάλωση- των μέσων της υποδούλωσής του.
Εντός αυτού του πλαισίου η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπάθησε, για ευνόητους πολιτικούς και κομματικούς λόγους, να κρύψει την εξάρτησή της μέσω της σοβαροφάνειας του κίβδηλου πολιτικού λόγου που αφειδώς και αλόγιστα χρησιμοποιήθηκε με αποκλειστικό στόχο να  καλύψει  τους πραγματικούς σκοπούς του τυποποιημένου οικονομικοπολιτικού υποδείγματος που  αναγκαστικά  ακολουθήσαμε.
Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα η Ευρώπη να αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πολιτικο οικονομική κρίση μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο χωρίς μάλιστα να μπορούν τα ευρωπαϊκά πολιτικά όργανα να διαχειριστούν της  δικής τους αρχιτεκτονικής θεσμικό οικοδόμημα της ΟΝΕ.
Όπως λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε μέσα απο τα μηνύματα που στέλνουν οι  τρέχουσες εξελίξεις η Ευρώπη στο προσεχές μέλλον θα υποστεί μια βαθιά πολιτικοοικονομική μεταμόρφωση που θα καθορίσει και θα παρασύρει τις κοινωνίες σε ένα διαφορετικό πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό μοντέλο οργάνωσης.
Τι θα προκύψει; Αν ρωτάτε,  σημαίνει ότι έχετε αφήσει άλλους να αποφασίζουν για εσάς..

Δεν υπάρχουν σχόλια: