Σάββατο, Νοεμβρίου 5

“Αναζητούνται” τα χρήματα των επιδοτήσεων ελαιολάδου


Είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ έχουν καταβληθεί σημαντικά ποσά ως επιδότηση για τα γεωργικά προϊόντα με την Ελλάδα να είναι ένας από τους μεγαλύτερους δικαιούχους.

Αν και θα περίμενε κάνεις η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια που περάσαν μέχρι σήμερα να έχει  προχωρήσει με πολιτικές ενέργειες και ρυθμίσεις σε ώθηση των παραγωγών να αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειες με στόχο την ποιοτική αύξηση της παραγωγής και την αναβάθμιση των προϊόντων δίνοντάς τους ταυτότητα και υπεράξια  ακολούθησε οπισθοδρομικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα οι επιδοτήσεις ή να καταχραστούν από λίγους ή να σπαταληθούν.
Πιστό φωτοαντίγραφο της κατάστασης που έχει παγιωθεί είναι και η τρέχουσα χρονιά δεδομένου ότι τα 2,2 δισ ευρώ που προορίζονταν για την πληρωμή των 720.000 δικαιούχων για επιδοτήσεις ελαιολάδου  μάλλον έχουν διατεθεί από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για την κάλυψη άλλων δαπανών.
 Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα καταβληθεί το 50% στις 16 Οκτωβρίου στην συνέχεια με νέα ανακοίνωση μίλησαν για τις αρχές Νοεμβρίου με άλλοθι τις απεργίες και η τελευταία ανακοίνωση κάνει λόγο για το πρώτο Δεκαήμερο του Νοεμβρίου με πρόσχημα την αναστάτωση που προκάλεσαν τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα στην ρευστότητα των τραπεζών!.
Η εξέλιξη έχει προκαλέσει σε χιλιάδες δικαιούχους, (σε ολόκληρη την Ελλάδα), τεράστια αναστάτωση και προβληματισμό για το μέλει γενέσθαι με την καταβολή των χρημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: