Παρασκευή, Νοεμβρίου 25

Πελατειακές αθλιότητες με το τέλος ακινήτων


Σύμφωνα με δημοσιεύματα το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να συσταθούν τριμελής επιτροπές στις κατά τόπους εφορίες προκείμενου να απευθύνονται οι πολίτες που έχουν λόγους αδυναμίας πληρωμής. Μπροστά στις επιτροπές χιλιάδες πολίτες εν τη πράξει θα ζητούν την εξαίρεσή τους από το τέλος ακινήτων.

Οι επιτροπές αυτές εν τω άμα και το θάμα και στην βάση κάποιων γενικών και αόριστων κατευθύνσεων θα κρίνουν για το ποιος έχει αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής και ποιος όχι.
Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση των πολιτών και γενικότερα την πελατειακή λογική που εδώ και χρόνια διέπει τις σχέσεις κράτους- πολιτών η παραπάνω απόφαση, όχι μόνο θα συμβάλει ενεργά για την ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς, άλλα υπό το πρόσχηµα της προστασίας των αδυνάτων μεταμορφώνει το πελατειακό κράτος σε γενικό κανόνα συμπεριφοράς.
Δυστυχώς, εν χορδαίς και οργάνοις οι παράγοντες που ευνοούν την κακοδιοίκηση και την διαφθορά συνεχίζουν να ενισχύονται προκείμενου να στηρίξουν το καταρρέον “σύστημα πασοκ” να αναπαράγει τον εαυτό του σε βάρος πάντα της ελληνικής κοινωνίας.
Εν κατακλείδι, όπως έχουν τα πράγματα, το τέλος ακίνητης περιουσίας πρέπει να καταργηθεί δεδομένου ότι αποτελεί διοικητική πράξη- μνημείο φορολογικής αυθαιρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: