Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Εξαπλώνεται επικίνδυνα η παράνομη πορνεία


Είναι ευρέως γνωστό ότι  τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί  κατακόρυφα  η είσοδος ταξιδιωτών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα (λαθρομετανάστευση) από τις χώρες της Ασίας, κυρίως από το Μπακλαντές.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ/UNAIDS το Μπακλαντές και οι Φιλιππίνες είναι οι χώρες της Ασίας με την μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων του AIDS.
Τις τελευταίες μέρες στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν οτι  η κατακόρυφη αύξηση της αδήλωτης πορνείας, η παράνομη μετανάστευση και η κοινή χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών έχουν αυξήσει τον αριθμό των κρουσμάτων AIDS και στην Ελλάδα.
Επειδή  είναι πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο διάστημα να αυξηθεί εξαιτίας της κρίσης η αδήλωτη πορνεία 
( ο πιο συνηθισμένος λόγος αύξησης της πορνείας είναι η φτώχεια) καθίσταται  εκ των πραγμάτων αναγκαίος τόσο ο πιο αυστηρός έλεγχος των συνόρων, όσο και η “χειραγώγηση” της παράνομης πορνείας, δεδομένου ότι ακόμη και μέρα μεσημέρι εκατοντάδες είναι οι εκδιδόμενες γυναίκες στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και στην επαρχία καθώς εκδιδόμενες αλλοδαπές κυρίως γυναίκες επισκέπτονται -οργανωμένα- χώρους που ζουν λαθρομετανάστες από τις χώρες της Ασίας.
Επίσης, ουδείς γνωρίζει σε τι βαθμό και σε πια έκταση αναπτύσουν σχέσεις οι οικιακές βοηθοί που φθάνουν για εργασία στην Ελλάδα από τις εν λόγω χώρες ή ακόμη και  από αλλες χώρες.
Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό το φαινόμενο εξάπλωσης του AIDS να πλήξει και την Ελλάδα εξαιτίας αθρόας εισαγωγής του μέσω  της Λαθρομετανάστευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: