Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Η Ελλάς είναι ο λαός της , δεν είναι τα πολιτικά τζάκια


Το κόμμα της ΝΔ από την εποχή της ίδρυσής του έως σήμερα είναι μια ευρεία πολιτική παράταξη που φιλοξενεί στις τάξεις της εκατομμύρια πολίτες των ευρύτερων λαϊκών τάξεων.
Από την άλλη πλευρά, αν παρατηρήσουμε την ανθρωπογεωγραφία της κοινοβουλευτικής ομάδας εύκολα θα καταλάβουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν έχει επαρκή εκπροσώπηση και υποστήριξη.


Πολιτικά τζάκια και άλλοι “ οικονομικοί φεουδάρχες” εδώ και πολλά χρόνια έστησαν έναν μηχανισμό, κόμμα στο κόμμα, για να επιβάλουν επιλογές που κινούνταν τόσο ιδεολογικά, όσο και από άποψη προσώπων σε μια εξωελληνική οικονομική κατεύθυνση ή είχαν ως πολιτική αφετηρία τα πέριξ του κολωνακίου..
Για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές επιδιώξεις τους τοποθετούσαν τόσο σε κομματικά πόστα, όσο και στα ψηφοδέλτια “δικούς” τους που πολλές φορές δεν ήξεραν που βρίσκεται η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νομού που ήταν υποψήφιοι!.
Μάλιστα, για να έχουν σίγουρο αποτέλεσμα φρόντιζαν, με την υποστήριξη του συστήματος της  διαπλοκής και τον παραμερισμό των όρων της δημοκρατίας να πνίγουν ή να υβρίζουν στη γένεσή της κάθε ελεύθερη φωνή που θα μπορούσε να απειλήσει την ηγεμονία τους.
Σήμερα, εν μέσω της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε και όλοι αναζητούν τι πραγματικά έφταιξε οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι προσπαθούν να επιβληθούν πολιτικά, ανεξάρτητα αν οι θέσεις τους βρίσκονται σε απόλυτη δυσαρμονία με τις κοινωνικές ανάγκες και τον παλμό της εποχής μας.
Δικαίωμα των εν λόγω περιθωριακών (πολιτικά)    στοιχείων, που εκτός των άλλων έχουν τεράστια πολιτική ευθύνη για την σημερινή κατάντια της χώρας, είναι να λένε ότι θέλουν, ούτως ή άλλως ο λαός δεν τους πιστεύει και ο καθένας κρίνεται από τις πολιτικές επιλογές του και όχι από αυτά που λέει .
Δεν έχουν όμως το δικαίωμα εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα πολιτική τους θέση να θέλουν ετσιθελικά να καθορίσουν τη μοίρα του Ελληνικού Έθνους στην βάση των δικών τους πολιτικών αναγκών ή των οικονομικών επιλόγων που προτάσσει το υπό κατάρρευση διαπλεκόμενο “σύστημα πασοκ” που καταδυνάστευσε την δημοκρατία και την κοινωνία στα χρόνια της μεταπολίτευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: