Πέμπτη, Νοεμβρίου 10

Κλείνει το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων


Το Νοσοκομείο Κρεστένων ιδρύθηκε το έτος 1948 από δωρεές ομογενών και λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα καλύπτοντας τους 35.000 ανθρώπους της νότιας Ηλείας που κατοικούν κυρίως σε απομακρυσμένα χωριά με κακό οδικό δίκτυο. 
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, το πρώτο εξάμηνο του 2011 επισκέφτηκαν τα εξωτερικά Ιατρεία του 29.216 άτομα, απο το Διαβητολογικό Ιατρείο εξυπηρετήθηκαν 875 άτομα, πραγματοποιήθηκαν 1.415 Ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις και οι νοσηλευθέντες ήταν      224 άτομα.

Πρόσφατα, όταν στο πλαίσιο των περικοπών υλοποιήθηκε η διοικητική αναδιάταξη των νοσοκομείων της χώρας στο νοσοκομείο Κρεστένων καταργήθηκε η διοίκηση.
Στην παρούσα φάση το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, την περαιτέρω υποβάθμιση του , δεδομένου ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και κάποιοι άλλοι έχει προγραμματιστεί να μετακινηθούν σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες ανά την Ελλάδα.
Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνει σήμερα η χώρα  θα δημιουργηθούν μεγάλα    προβλήματα στην πρόσβαση σε κοινωνικές ομάδες µε περιορισμένους πόρους.  Επίσης   παράγονται γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία.
Η έλλειψη της δυνατότητας  πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας  στους κατοίκους της νότιας περιοχής της Ηλείας θέτει σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων πολιτών και αποτελεί τριτοκοσμικό γεγονός που καταστρατηγεί την ισότητα στην φροντίδα υγείας καθώς καταργεί την ίση πρόσβαση στην διαθέσιμη φροντίδα για ίδιες ανάγκες.
Δυστυχώς,   στην πολυπαθή περιοχή της νότιας Ηλείας η δημοτική αρχή του δήμου Κρεστένων- Ανδρίτσαινας βρίσκεται σε χειμερία νάρκη και οι βουλευτές του Νομού δείχνουν,  με την μέχρι στιγμής πολιτική τους τοποθέτηση,  ότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους η έμπρακτη υποστήριξη της δημόσιας Υγείας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες λένε οτι έχει γίνει καταρχήν συμφωνία με ξένη ιδιωτική εταιρεία η οποία θα προχωρήσει στην εξαγορά των νοσοκομείων του ΕΣΥ που κλείνουν.