Πέμπτη, Νοεμβρίου 3

Το υπουργείο παιδείας απαξιώνει την σχολική φυσική αγωγή


Συνέχεια στην υποβάθμιση της σχολικής φυσικής αγωγής έδωσε το υπουργείο παιδείας με τροπολογία που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.
Τα γραφεία φυσικής αγωγής που είχαν προβλεφθεί στο άρθρο 9 του ν. 1304/1982, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 56 του ν. 1566/1985, και στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ν. 2986/2002 (Α΄ 24). καταργούνται και τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες τους  μεταφέρονται στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προς αυτή   την κατεύθυνση   προϊστάμενος του γραφείου φυσικής αγωγής νοείται ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση τον σχολικό αθλητισμό και την φυσική αγωγή, μάλιστα,  έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα αρνητικών εξελίξεων δεδομένου ότι από την περασμένη σχολική χρονιά χιλιάδες κενά στη φυσική αγωγή δεν καλύφθηκαν, σε πολλά δημοτικά σχολεία τοποθετήθηκαν δάσκαλοι για να καλύψουν ώρες φυσικής αγωγής και ο κλάδος της φυσικής αγωγής ήταν ίσως ο μοναδικός εκπαιδευτικός κλάδος που βίωσε το φαινόμενο της ωρομισθίας  με 4 ώρες την εβδομάδα, δλδη υπήρχαν στα δημόσια σχολεία εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι με 28 ευρώ βδομαδιάτικο. .
Για την τρέχουσα σχολική χρονιά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, η καταστροφική πολιτική τους έναντι της φυσικής αγωγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς τόσο τα οργανικά, όσο και τα λειτουργικά κενά σε όλους τους τύπους σχολείων είναι πάρα πολλά, παρά ταύτα δεν έχουν καλυφθεί ακόμη.
Σημαντική επίσης υποβάθμιση έχουν υποστεί ο μαζικός αθλητισμός και τα αθλητικά σχολεία( ΤΑΔ- ΕΤΑΔ)
Αξιζει εδω να αναφερθει οτι: Η Φυσική Αγωγή είναι συστατικό της δομής του σχολείου και της ελληνικής παιδείας η οποία "αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων" (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 16, παρ. 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: