Παρασκευή, Νοεμβρίου 11

Σε τροχιά αυτοδιάλυσης η ΝΔ


Είναι γεγονός ότι η πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα έβαλε φρένο στην διεύρυνση του EFSM και μέσω των γενικών αντιδράσεων που προκάλεσε μπήκαν τα θεμέλια για να φτάσουμε στην μεταβατική κυβέρνηση που πυροδότησε εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις και ανησυχία, τόσο στην κορυφή όσο και στην βάση του κεντροδεξιού χώρου.
Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν αποτέλεσε έκπληξη, η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε ξεπεράσει τα όριά της και αναζητούνταν, κυρίως από την Γερμανία, εναγωνίως λύσεις για να παγιωθεί (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) η πολιτική της λιτότητας  και   να περάσει στην Ελλάδα με ευρεία πλειοψηφία το νέο πακέτο δανεισμού με τις σκληρές πολιτικές που το ακολουθούν για να έχει ισχυρό άλλοθι για τις επιλογές της στην προεκλογική περίοδο του επόμενου χρόνου η Γερμανίδα καγκελάριος .
Αν λοιπόν η μεταβατική κυβέρνηση, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, δεν διευκολύνει απλώς την ιδιοποίηση του πακέτου, όταν και όποτε ολοκληρωθεί μετά τον νέο χρόνο και προχωρήσει στην υλοποίησή του θα έχει καταργηθεί de facto η Δημοκρατία με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κόμματα που στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση και γενικότερα για την ελληνική κοινωνία.
Στην άλλη περίπτωση δλδη να διεξαχθούν εκλογές αμέσως μετά, πως η αντιπολίτευση θα αντιπολιτευτεί στον προεκλογικό πολιτικό της λόγο ένα πλαίσιο δεσμεύσεων που θα έχει ψηφίσει. Τι θα πει στο λαό ψηφίσαμε το πακέτο για να πάμε στην συνέχεια να το επαναδιαπραγματευτούμε; είναι αστεία πράγματα αυτά, ιδιαίτερα σε περίπτωση που περιλαμβάνει όρους  μόνιμης επιτήρησης  της Ελλάδας από τις δυνάμεις της τρόικας.
Πως λοιπόν θα εξελιχθεί το “πολιτικό παιχνίδι” !
Δεδομένου ότι στην Ευρωζώνη και για το 2012 προβλέπεται στασιμότητα,ύφεση   και νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να πάνε πίσω οι αποφάσεις που αφορούν το νέο πακέτο δανεισμού και έτσι, να εφαρμοσθούν από την μεταβατική κυβέρνηση τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για τους στόχους μείωσης του ελλείμματος που     θα βαθύνουν την ύφεση, θα αυξήσουν το ποσοστό της ανεργίας και  κατά  συνέπεια  θα επεκτείνουν     την  κοινωνική διαφοροποίηση από τις κεντρικές επιλογές.
Σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα χάσει την αξιοπιστία της επειδή δεν θα έχει οδηγήσει την χώρα σύντομα σε εκλογές για να εκφραστεί ο λαός -όπως υποσχέθηκε- και μια αριστερόστροφη νέα ηγεσία στο πασοκ θα βρει χρόνο για να κτίσει τα θεμέλια που θα ξανα φέρουν το παραπαίον σήμερα πασοκ πρώτο κόμμα.
Ποιος θα είναι κερδισμένος στην περίπτωση;
Αν δείτε ποιος πανηγυρίζει για την μεταβατική κυβέρνηση θα καταλάβετε! Η ταυτισμένη με το -σύστημα  πασοκ-   οικονομική και πολιτική αλητεία της μεταπολίτευσης που έφερε την Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα είδε την κρίση ως ευκαιρία για να επιβάλει στο διηνεκές το σύστημα κυριαρχίας της.
Μην παραπλανιέστε φίλες και φίλοι μου, οι _μεταβατικοί- υποτελείς της αγοράς που είχαν πολιτικό ρόλο στο πλιάτσικο του χρηματιστηρίου και σήμερα σας υπόσχονται ευημερία ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους. Φιλοδοξούν να καταστρέψουν την δημοκρατία μέσω της αδρανοποιήσης του λάου σε μια προσπάθεια να “αιχμαλωτίσουν” την πατρίδα μας έτσι ώστε να μας καταστήσουν πιο εύκολα δουλοπάρικους των αγορών.   

2 σχόλια:

ARGYRIS SALPEAS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ,
ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .
1ΟΝ] Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
και 2ον]ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού με νέες ιδέες,