Δευτέρα, Ιουλίου 28

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Σχολικής Στέγης στην Ηλεία

Χωρίς μελέτες γίνεται η επισκευή των σχολείων.

Με προβλήματα ενδέχεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στην Ηλεία και αυτό επειδή αρκετά σχολεία έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς, συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν από τους ελέγχους που είχαν γίνει μετά τους σεισμούς 5 με σοβαρές ζημιές τα οποία κρίθηκαν κατεδαφίστεα, σε 56 καταγράφηκαν ρωγμές που κρίθηκαν επισκευάσιμες, ενώ 60 είχαν βρεθεί με ελαφρές ζημιές.

Από τότε άρχισε ένας αγώνας δρόμου να επισκευαστούν τα σχολεία ώστε να είναι έτοιμα με την νέα σχολική χρονιά, αλλά και να εξευρεθούν οι χωροι που θα τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Εγκρίθηκαν από τον ΟΣΚ οι σχετικές πιστώσεις για την υλοποίηση των εργασιών επισκευής, την επισκευή ανέλαβε να υλοποιήσει η νομαρχία και οι δήμοι του νομού.Τα έργα συντήρησης και επισκευής δόθηκαν από τη νομαρχία με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους του νομού λόγω του επείγοντος. Εργολάβοι όμως του νομού που δεν πήραν έργα καταγγέλλουν ότι τα έργα επισκευής δοθήκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε ημετέρους.


Επίσης θεωρούν ότι δεν έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος όλων των σχολείων, επισημαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει μελέτη για τις επισκευές, καταγγέλλουν ότι έγιναν μόνο πρόχειρες αυτοψίες.
Aυτό όπως λένε θα δημιουργήσει προβλήματα στο να εκδοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι σε κάποια σχολεία είχαν εκτιμηθεί ζημιές μεγαλύτερης έκτασης που απεδείχθη όμως στη συνέχεια ότι είναι μικρότερης έκτασης, πως όμως αναρωτιούνται κατοχυρώθηκαν τα ποσά επισκευής στους εργολάβους;

Τα προβλήματα σε αρκετά από αυτά τα σχολεία εστιάζονται κυρίως σε πτώσεις σοβάδων κ άλλων μικροζημιών, δεν υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα που να έχουν να κάνουν με την στατικότητα των κτιρίων ανέφεραν δάσκαλοι και καθηγητές της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πύργου για την εκ των υστέρων αποδοχή των έργων επισκευής έγιναν σοβαρά επεισόδια.

Σε επίσκεψη του την προηγουμένη εβδομάδα στο νομό ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ ενημερώθηκε για την πρόοδο των επισκευών από τον αρμόδιο αντινομάρχη, χωρίς όμως να κάνει αυτοψία.

Η διαδικασία επισκευής των σχολείων ενδέχεται να σταματήσει, όπως ελέχθη στη συσκεψη για 15 μέρες τον Αύγουστο και αυτο επειδή τα συνεργεία θα κάνουν τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ,αν συμβεί ,οι επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων να μην ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Festival επισκευών»

Εδώ πρόκειται για μεγάλο φαγοπότι ορισμένων.

Στο ρόλο του «μάγειρου» η νομαρχία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Σ ένα σχολείο στη Γαστούνη ενέκριναν στην αρχή 30.οοο Ε φώναξε ο εργολάβος οτι είναι λίγα και μετά το έκαναν 100.000 Ε.

ΈΤΣΙ ΆΠΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΑΣ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ;;;

ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ...
ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ...

Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;;;