Τρίτη, Νοεμβρίου 30

Συνέδριο κλιματικών αλλαγών,


προτείνουν διανομή με δελτίο τροφίμων και ενέργειας!

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, κηρύσσοντας την έναρξη συνεδρίου για τις κλιματικές αλλαγές στο Κανκούν έκανε έκκληση προς τους διαπραγματευτές να θέσουν κατά μέρος τα εθνικά συμφέροντα «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ήδη πραγματικότητα για μας", είπε ."Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, ολόκληρος ο κόσμος θα σας κοιτάζει. Θα ήταν τραγωδία να μην ξεπεράσετε το εμπόδιο των εθνικών συμφερόντων. "

Παράλληλα, σε μια σειρά εγγράφων που δημοσιεύονται από την Royal Society, επιστήμονες από αρκετά, ιδρύματα συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Met Office, συμφώνησαν ότι τα σημερινά σχέδια για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι αρκετά. Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση για αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να επέλθει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο καθηγητής Κέβιν Αντερσον, διευθυντής του Κέντρου Tyndall για την Αλλαγή του Κλίματος, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν αρκετά οι παγκόσμιες εκπομπές, είναι να σταματήσει η οικονομική ανάπτυξη στον πλούσιο κόσμο για τα επόμενα είκοσι χρόνια.
Αυτό, τονίζει ο καθηγητής θα σημάνει μια δραστική αλλαγή στον τρόπο ζωής για πολλούς ανθρώπους σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες που σήμερα προσπαθούν με κάθε τρόπο να προμηθευτούν όλο και περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες.
Ο κ. Αντερσον θεωρεί ότι στον πλούσιο κόσμο οι πολιτικοί χρειάζεται να εξετάσουν την εισαγωγή ενός συστήματος, όμοιο με εκείνο που ίσχυε κατά την τελευταία κρίση στη δεκαετία του 1930 και '40 και προτείνει να αρχίσει η διανομή με δελτίο τροφίμων και ενέργειας,
"είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουν σοβαρά, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε"
Ο καθηγητής Anderson επέμεινε ότι η ανάσχεση της ανάπτυξης στον πλούσιο κόσμο, δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη μια ύφεση ή ένα χειρότερο τρόπο ζωής, αυτό σημαίνει απλώς τις προσαρμογές στην καθημερινή ζωή, όπως χρησιμοποιήσει των μέσων μαζικής μεταφοράς και φορώντας ένα πουλόβερ αντί για την ενεργοποίηση της θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: