Τρίτη, Νοεμβρίου 30

Τα απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα για το Σκοπιανό

Μέσα από τα Διακόσιες πενήντα χιλιάδες τηλεγραφήματα Αμερικανών διπλωματών που αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται στις μεγαλύτερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου φαίνεται ότι ευρωπαίοι διπλωμάτες, υπεύθυνοι για την χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής, λίγο πριν τις περσινές εκλογές συμφώνησαν ότι, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι «πιο στέρεη» γεγονός που ως εξέλιξη θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στο θέμα της ελληνοσκοπιανης διένεξης.
Αν τώρα λάβουμε υπόψη μας ότι η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, είχε οριακή πλειοψηφία 151 εδρών στην βουλή και ήταν αυτή που είχε προβάλει veto για την ένταξη των Σκοπιών με το όνομα Μακεδονία στο ΝΑΤΟ πολύ εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα να πούμε ότι η διεθνής διπλωματία κατά κάποιο τρόπο «συνωμότησε» κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.
Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ πλήρωσε κατά κύριο λόγο το veto στο Βουκουρέστι, από την στιγμη μαλιστα που όπως αναφέρουν τα σημειώματα που διέρρευσαν, δεν είχαν εμπιστοσύνη στον Κ. Καραμανλή να λύσει, όπως αυτοί ήθελαν, το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.
Δείτε παρακάτω περσότερα μέσα από το διαδραστικό χάρτη στο site του Guardian http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2010/nov/28/us-embassy-cables-wikileaks

Δεν υπάρχουν σχόλια: