Πέμπτη, Νοεμβρίου 25

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Πύργου

Έντονα προβλήματα αντιμετωπίζει το ΙΚΑ πύργου ελείψει ιατρικού προσωπικού με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για όσους ασφαλισμένους- συνταξιούχους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν σε εξωτερικό γιατρό για να εξεταστούν. Οι ασφαλισμένοι της περιοχής διαμαρτύρονται, αφού στο ΙΚΑ Πύργου οι κενές θέσεις Ιατρών είναι πολλές.
Για μια περιοχή 60.000 κατοίκων που καλύπτει το ικα πύργου υπάρχει ένας παθολόγος. Για μια επίσκεψη στο δερματολόγο χρειάζεται να περιμένεις ένα μήνα επειδή ο δερματολόγος ελείψει ουρολόγου γραφεί τα φάρμακα και αυτής της ειδικότητας. Οφθαλμίατρος δεν υπάρχει, μικροβιολόγος επίσης, κ.α.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τη διοίκηση του ικα πύργου να ζητάει με αλλεπάλληλα υπομνήματα και επιστολές γιατρούς και χιλιάδες ασφαλισμένους, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας, να μετακινούνται καθημερινά σε νοσοκομεία της Πάτρας ή ακόμη και στην Αθήνα προκειμένου να εξυπηρετηθούν ή να λύσουν προβλήματα που αφορούν την υγεία τους.
Eίναι φανερό πλέον ότι η τρόϊκα από κοινού με την κυβέρνηση κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος με άμεση συνέπεια τη σταδιακή και καταναγκαστική μετάλλαξη της κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική-ιδιωτική. Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την απόσυρση του κράτους από τη συνταγματική του υποχρέωση για χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: