Τρίτη, Νοεμβρίου 23

Από το νέο χρόνο έρχονται τα χειρότερα

Η αποτυχία του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής που απορρέει από τις επιταγές του κάνουν τους εμπειρογνώμονες της τρόικας όχι μόνο να συζητούν το ενδεχόμενο ενός νέου Μνημονίου σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στην εξόφληση του δανείου των 110 δις αλλά και να υποστηρίζουν ότι η «Η συλλογή των φόρων δεν πάει τόσο καλά, όσο περιμέναμε».
Οι ανησυχίες όμως της τρόικας δείχνουν ότι από δω και πέρα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για τα χειρότερα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πολλά υπουργεία βρίσκονται λίγο πριν το κλείσιμο!, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα πρώτης γραμμής όπως το υγείας, παιδείας κ.α. αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Οι αξιωματούχοι της Τρόικας σε δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα πρέπει να κλείσουν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των όρων για τη χορήγηση της 4η δόσης βρίσκονται, το κλείσιμο όλων των μικρών κέντρων υγείας, επαρχιακών νοσοκομείων, [η τρόικα υποστήριξε ότι οι δαπάνες υγείας, από το 6% του ΑΕΠ, θα πρέπει να περιοριστούν στο 2% του ΑΕΠ]
σχολείων, πανεπιστημιακών τμημάτων που βρίσκονται στην επαρχία, μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των «κλειστών επαγγελμάτων, οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, νομαρχίες, δήμους κ.α θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο κ.α.
μμε επίσης αναφέρουν ότι η τρόικα υποστήριξε ότι το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως στο μέτωπο των δαπανών, έτσι προσανατολίζονται να ζητήσουν σημαντική συρρίκνωση του δημοσίου και περαιτέρω μείωση στο μισθολογικό κόστος με προοπτική για το μέλλον ο μέσος μηνιαίος μισθός στο δημόσιο, δεκο κ.α να μην ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα!. Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν οτι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας .
Διεθνή μμε αναφέρουν ότι η τρόικα θεωρεί,[ αν και ο πραγματικός νικητής των εκλογών ήταν η αποχή και η βύθιση κατά 10 μονάδες των ποσοστών του πασοκ], ότι οι Έλληνες υποστηρίζουν την πολιτική σκληρής λιτότητας [ δηλώσεις Στρος καν κ.α.]. Τονίζουν μάλιστα ότι η πολιτική τους κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις εκλογές- δημοψήφισμα της 7η Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: