Πέμπτη, Νοεμβρίου 18

Σε κατάσταση πανικού η Γερμανία

Με την αγωνία της τρομοκρατικής επίθεσης ζουν πλέον εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία καθώς οι πληροφορίες των αρχών ασφαλείας μιλούν για κίνδυνο επίθεσης από τζιχαντιστές του Αφγανιστάν-Πακιστάν. Μπροστά στον κίνδυνο της επίθεσης η αστυνομία έχει αρχίσει να εντείνει τους ελέγχους με πάνοπλους αστυνομικούς στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο ο υπουργός εσωτερικών Τhomas de maiziere δήλωσε ότι η Γερμανία έχει συγκεκριμένες ενδείξεις για επιθέσεις γύρω στα τέλη Νοεμβρίου.
Για το ζήτημα αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των usa δήλωσε ότι έχουν πληροφορίες για περίπου 25 μαχητές που συνδέονται με τη αλ καιντα και σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ωστόσο πιο κοντά στον κίνδυνο βρίσκεται η Γερμανία καθώς όλα τα ευρήματά δείχνουν ότι τέσσερις φερόμενοι ως τρομοκράτες κατευθύνονται προς τη Γερμανία με σχέδιο για επιθέσεις στο τέλος Νοεμβρίου. Στην Ουάσινγκτον έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
Η κατάσταση έχει κριθεί επικίνδυνη καθώς την περασμένη εβδομάδα, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη Γαλλία με την κατηγορία της τρομοκρατίας, αξιωματούχοι είπαν ότι κάποιοι από αυτούς τουλάχιστον μία φορά είχαν ταξιδέψει στο Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο Πακιστάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: