Δευτέρα, Νοεμβρίου 29

Αδιαφορεί το υπουργείο παιδείας για τα κενά στη φυσική αγωγή!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας από εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής με αίτημα την κάλυψη των τουλάχιστον 50 κενών φυσικής αγωγής που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία της Ηλείας.

Απουσία της Δ/τριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βουρλούμης Ζωής η οποία βρίσκεται στη Ρώμη για υπερεσιακούς λόγους, ο αναπληρωτής της Δ/ντης του 4ου γραφείου κ. Αλεξόπουλος Διονύσιος είπε ότι για τις ανάγκες των σχολείων έχει ζητηθεί επανειλημμένως από το υπουργείο παιδείας η κάλυψη των κενών. Παράλληλα, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής ότι σε αρκετά σχολεία δάσκαλοι, ελλείψει γυμναστών, διδάσκουν το μάθημα της φυσικής αγωγής.

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής είναι πολλά, μεταξύ αυτών, σε πολλά σχολεία έχει γίνει άνω κάτω το πρόγραμμα, οι δάσκαλοι δεν έχουν ενημέρωση, εξάσκηση και εμπειρία να οργανώσουν και να διδάξουν το μάθημα της φυσικής αγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται για τον παιδαγωγικό προσανατολισμό και την ασφάλεια των μικρών μαθητών, επίσης. .

είναι γνωστό ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής καθιερώνει αρχές και πρακτικές δράσης.

Οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής που επισκέφτηκαν την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας ζήτησαν δια μέσω της Α/θμιας Ηλείας με αίτηση τους γραπτή απάντηση από την υπουργό παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου για τους λόγους της μη πρόσληψης εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής για τα κενά των σχολείων της Π.Ε Ν. Ηλείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: