Δευτέρα, Νοεμβρίου 8

Στην Αθήνα σήμερα η τρόικα

Νέα πιο σκληρά μέτρα αναμένεται να προτείνουν λίγο πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού στην Βουλή οι ελεγκτές της τρόικας που φτάνουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσουν τους τεχνικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Η αδυναμία της οικονομικής πολιτικής και η διοικητική απορρύθμιση της χώρας εξαιτίας των αποτελεσμάτων που παράγει η πολιτική του μνημονίου θέτει αναγκαστικά το ζήτημα της αναπροσαρμογής των στόχων.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας το βήμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης δηλώνουν ότι τα έσοδα θα βελτιωθούν έστω και οριακά με περαιτέρω περιστολή των δαπανών του δημοσίου.
Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με το http://euobserver.com/ κρίνεται σκόπιμη επειδή η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας, παρά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη και την μεγάλη αποχή, θεωρεί ότι ο λαός υιοθέτησε αδιαπραγμάτευτα το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησής του.
Αν τώρα με μια πρώτη ματιά προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι, οι παράγοντες, οι καταστάσεις και τα αίτια που συνδιαμόρφωσαν το αποτέλεσμα δεν έχουν καμία σχέση με το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Σε καμιά περίπτωση από αύριο το πρωί δεν θα σταματήσει η επέκταση της φτώχιας, η αύξηση της ανεργίας, η δύσκολη καθημερινότητα για τους πολλούς.
Το ίδιο βέβαιο είναι επίσης ότι η πορεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά, είναι αδιέξοδη.
Μονόπλευρη είναι και η προσέγγιση του πρωθυπουργού, μετά τις απειλές για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της με στόχο να ολοκληρώσει το έργο της και όλα αυτά την ώρα που η δυσπιστία για την οικονομική πολιτική και το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να αυξάνεται, [ η αποχή στα μεγάλα αστικά κέντρα άγγιξε το 50%, πανελληνίως έφτασε το 40% και η πολιτική κατολίσθηση της κυβέρνησης είναι τεράστια, με λίγα λόγια ο λαός δεν έδωσε «λευκή επιταγή»].
Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση πολύ σύντομα θα βρεθούμε, ως χώρα, μπροστά στις συνέπειες των αποφάσεων μας. Η Κυριακή που έρχεται από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν τα ψευτοδιλήματα, τα ψέμματα και οι εκβιασμοί της προηγούμενης εβδομάδας μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να διαπραγματευτούμε, να ζητήσουμε αλλαγή πολιτικής και να γυρίσουμε πολιτική σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: