Κυριακή, Νοεμβρίου 14

Το υπουργείο παιδείας καθυστερεί αδικαιολόγητα τις προσλήψεις εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής


Δυο μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα ως αναφορά τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής.
Το πρόβλημα σε σχέση με την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού εντοπίζεται κυρίως στις προσλήψεις σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και στα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ[ αθλητικά σχολεία]
Η καθυστέρηση των προσλήψεων στα ολοήμερα σχολεία [παρόλο που υπάρχουν πολλά κενά] οφείλεται σε «αδιευκρίνιστους λόγους» καθώς από το υπουργείο παιδείας δεν έχουν δώσει σαφείς απαντήσεις.
Όσον αφορά στα ΤΑΔ- ΕΤΑΔ η επίσημη δικαιολογία του υπουργείου παιδείας είναι ότι καθυστερούν τις προσλήψεις επειδή η Γ.Γ.Α. [ Γενική γραμματεία αθλητισμού] δεν μπορεί να βρει τους απαιτούμενους πόρους για τη μετακίνηση των μαθητών.
Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις έχουν ως άμεση επίπτωση τουλάχιστον 2.500 εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής που εργάζονταν το λιγότερο για μια πενταετία ως έκτακτο προσωπικό να μένουν για την ώρα εκτός σχολείου, άνεργοι.
Τα φετινά αδιέξοδα και τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της φυσικής αγωγής [χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, μεγάλη μείωση των μόνιμων διορισμών, ελάχιστες ώρες φυσικής αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα κ.α] οφείλονται κυρίως στη αδιαφορία
του υπουργείου παιδείας για τη φυσική αγωγή και το σχολικό αθλητισμό.
Όπως όλοι μπορούμε να συμπεράνουμε από τις εξελίξεις το σύνθημα του Υπουργείου Παιδείας «πρώτα ο μαθητής» είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό και κενό περιεχομένου τρικ της κυβέρνησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: