Σάββατο, Ιουλίου 30

Εν δυνάμει «τρομοκράτης» η πολιτική λιτότητας (της ΕΕ) που υιοθετεί η Ελληνική κυβέρνηση

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και σε άλλα σημεία των usa από την αλ Κάιντα τα βλέμματα όλου του πλανήτη στράφηκαν στην Ανατολή, δλδη στα βουνά της Ασίας όπου κρύβονταν οι εξτρεμιστικές Ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που βύθισαν στον τρόμο την ανθρωπότητα.

Από τότε ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και τα επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα διαμόρφωσαν μια διαφορετική παγκόσμια πραγματικότητα. Στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής ο πόλεμος στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν στοίχησε εκατομμύρια δολάρια, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και μια δεκαετία αβεβαιότητας. Όλοι θυμόμαστε ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας κυριάρχησε ο αντιτρομοκρατικός αγώνας κάτω από την καθοδήγηση υπερεθνικών εταιριών που είχαν αναλάβει από κοινού με τις ελληνικές αρχές την προστασία των αθλητών και της Αθήνας από την διεθνοποιημένη τρομοκρατία με ότι οικονομικό κόστος αυτό συνεπάγονταν. (στοίχησαν άνω του 1 δις Ευρώ τα μέτρα ασφαλείας)

Μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Όσλο, χωρίς να έχει εκλείψει ο εξ ανατολών κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος, προέκυψε και η εσωτερική απειλή. Πλέον κάθε μοναχικός αντιιλσμιστής ή ομάδα με πατριωτικό προφίλ που αντιδρά στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, κάθε αλλοδαπός που βρίσκεται στην Ευρώπη και κατάγεται από ισλαμικό κράτος, κάθε φτωχός που συμμετέχει σε πορείες ή αντικυβερνητικές διαδηλώσεις υπάρχει περίπτωση να χαρακτηριστεί από τις αρχές εν δυνάμει τρομοκράτης, να παρακολουθείται, κ.α γεγονός που εμμέσως πλην σαφώς θα νομιμοποιήσει την κυβερνητική αυθαιρεσία σε βάρος της δημοκρατίας. . Ήδη ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου στοχοποιούν συνδικαλιστές και απλούς πολίτες που συμμετέχουν στον κοινωνικό αγώνα προκειμένου να αποτραπεί η γενικευμένη αυθαιρεσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Με άλλα λόγια, η αντίληψη περί τρομοκρατίας παρεκκλίνει απ’ όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, κυρίως εξ αιτίας του προφίλ που παρουσίασε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Όσλο.

Δεδομένου ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας που αντανακλά την πολυπλοκότητα της σημερινής εποχής τα 100 εκατομμύρια φτωχοί της Ευρώπης και τα εκατομμύρια των αλλοδαπών, που μπορεί να μην συνδέονται με οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή κίνημα, θα θεωρούνται ύποπτοι να ‘παράγουν’ αδέσποτες συμπεριφορές αντίτυπα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Όσλο.

Συνεπώς, τόσο η οικονομική, όσο και η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι εν δυνάμει τρομοκράτες που υπονομεύουν τα θεμέλια των δυτικών κοινωνιών.

Αν οι κυβερνήσεις, δεν αυστηροποιήσουν - επανασχεδιάσουν τους νόμους περί μεταναστευτικής πολιτικής σε ότι αφορά την παράνομη είσοδο, την διαχείριση των αιτούντων διεθνή προστασία, κ.α. , αν δεν σταματήσουν να μετακυλούν, με πρακτικές που θυμίζουν γερολαδάδες μαυραγορίτες, στην τσέπη της κοινωνίας το βάρος της οικονομικής κρίσης, πολύ σύντομα οι πολιτικοί που θεωρούν τα δημόσια αγαθά κτήμα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της καταναγκαστικής πολιτικής που ακολουθούν, καθώς θα διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η έννοια του κοινού συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: