Σάββατο, Ιουλίου 9

Το πρόγραμμα του πασοκ για τους αγρότες ήταν κενό γράμμα

Ο λαός λέει ότι, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Από το 2000 ακόμη οι παραγωγοί καρπουζιών πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές, ψάχνουν τους μεσίτες να πληρωθούν ή η παραγωγή παραμένει απούλητη στα χωράφια και κινδυνεύει να καταστραφεί εξαιτίας έλλειψης αγορών και μικρής ζήτησης λόγω αθρόων εισαγωγών από χώρες εκτός ΕΕ..

Την τρέχουσα χρονιά, οι καρπουζοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν τα ίδια, ίσως και μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τι κι' αν περάσαν' χρόνια, τι κι’ αν τα προβλήματα παραμένουν, τι κι’ αν το πασοκ προεκλογικά υποσχέθηκε ότι θα κάνει την ελληνική ύπαιθρο «προνομιακό χώρο ανάπτυξης και ποιότητας ζωής» με πληροφόρηση, και στήριξη της δράσης των αγροτών οι βουλευτές του πασοκ στο Νομό Ηλείας και ο μέχρι πρότινος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ι. Κουτσούκος ασχολούνταν με την ψήφιση του… μεσοπρόθεσμου, δεν είχαν χρόνο ν' ασχοληθούν με το σχεδιασμό της ανάπτυξης της Υπαίθρου ή την διαχείριση της παραγωγής και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

Μόλις χθες, με το 70% της παραγωγής να βρίσκεται αδιάθετο στα χωράφια, ο βουλευτής Ηλείας του Πασοκ Τάκης Δημητρουλόπουλος θυμήθηκε ότι υπάρχουν παραγωγοί καρπουζιών στην Ηλεία και ενημέρωσε τον νυν υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης για την δεινή θέση των καρπουζοπαραγωγών της Ηλείας

Δυστυχώς, το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες αποδείχθηκε στην πράξη κενό γράμμα χωρίς εφαρμοστό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: