Όσα έχουν καταγραφεί ως γεγονότα από την ώρα που το πασοκ κέρδισε τις εκλογές και τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δικαιώνουν τη στάση και τις θέσεις όσων υποστηρίζουμε ότι η κυβερνητική πολιτική θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε τα μέγιστα και η πολιτική στάση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, σύρθηκαν από τις εξελίξεις που προξένησαν αναστάτωση σε παθητική αντιμετώπιση των παγκόσμιων μετασχηματισμών χωρίς να τολμήσουν να δημιουργήσουν εξελίξεις που θα οδηγούσε σε νέους δρόμους την νέα πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομίας.
Η πρόσφατη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η κρίση ακουμπά πλέον τον πυρήνα της ευρωζώνης και όλα τα ενδεχόμενα το επόμενο διάστημα είναι ανοιχτά καθώς μετά από ένα τόσο σοβαρό ταρακούνημα η κρίση μπορεί να προσλάβει ποικίλες μορφές με το σενάριο διάλυσης της ευρωζώνης με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα να είναι πιο κοντά από ποτέ, από την στιγμή που ο «παράγοντας Ιταλία» είναι μη διαχειρίσιμος για τα δεδομένα του μηχανισμού δανεισμού που στην παρούσα φάση εξυπηρετεί τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι Ευρωπαίοι υπουργοί στη σύνοδο του Ecofin ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί, (όπως λύθηκε στην Ελλάδα) με πολυετές σχέδιο μέτρων λιτότητας για δημοσιονομική εξυγίανση και μείωση του χρέους της Ιταλίας και, για πρώτη φορά σύμφωνα με την corriere.it παραδέχθηκαν ότι «παίζει το σενάριο χρεοκοπίας για την Ελλάδα» προκειμένου να αποφευχθεί «συστημική κρίση» στην ευρωζώνη .
Όπως όλα δείχνουν, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η υποβάθμιση του λαού και ίσως η πολιτική ανωμαλία ως αποτέλεσμα, θα ολοκληρώσουν τον φαύλο κύκλο των «μνημονίων» που άνοιξε η παρούσα κυβέρνηση για να δικαιολογήσει κάτι που δεν είναι πασιφανές μέσω του εαυτού του και ειδικότερα την εξαπάτηση του λαού και την κατ’ εξακολούθηση καιροσκοπική και ανεύθυνη πολιτική πρακτική της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου