Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11

Ιπτάμενα αυτοκίνητα

Όλα όσα βλέπαμε σε ταινίες κατασκόπων και επιστημονικής φαντασίας φαίνεται να γίνονται πραγματικότητα καθώς αρκετές εταιρίες έχουν ανακοινώσει ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για την κατασκευή οχήματος που με το πάτημα ενός κουμπιού θα μετατρέπεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο. Η εταιρία Terrafugia θα είναι έτοιμη να το παραδώσει μέχρι το τέλος του 2009, Ιπτάμενο αυτοκίνητο κατασκευάζει και η ferrari, η εταιρία PAL-V κατασκευάζει όχημα που θα διαθέτει τρεις τροχούς και θα πετά με ή και χωρίς στροφείς.
Οι κατασκευαστές θεωρούν ότι σε μακροπρόθεσμη βάση θα έχουν τη δυνατότητα διαφοροποιήσουν την πρακτική των αεροπορικών ταξιδιών για τους ιδιώτες σε τιμή που θα είναι ίδια όπως αυτή της οδήγησης, με τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στις μεταφορές, βέβαια για τεχνικούς λόγους θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί η ταξινόμηση που ισχύει σήμερα σε σχέση με τι θεωρείται ιπτάμενο όχημα και τι όχημα δρόμου, θα αλλάξουν τα δεδομένα στον κώδικα οδικής και εναέριας κυκλοφορίας, ο τρόπος με τον οποίο θα δίνονται οι άδειες οδήγησης κτλ.
Αρκετές εταιρίες μετά από αρκετά χρόνια μελετών ελπίζουν να παραδώσουν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στα μέσα του επόμενου έτους.
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά από το Sunday Times του Λονδίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: