Δευτέρα, Φεβρουαρίου 9

Εκπαιδευτικά προβλήματα & προσλήψεις ωρομισθίων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» τη σχολική χρονιά 2009/10 θα διοριστούν στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περίπου 6.300 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα αναμένεται να προσληφθούν περίπου 8.500 αναπληρωτές και πάνω 10.000 ωρομίσθιοι, ο αριθμός των ωρομισθίων θα μεγαλώσει επειδή αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος το κύμα φυγής για συνταξιοδότηση που παρατηρήθηκε την περσινή χρονιά στον χώρο των μόνιμων εκπαιδευτικών.
Με μια πρόχειρη ματιά και σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας φαίνεται ότι θα έχουμε μεγάλη αύξηση των ωρομισθίων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ως γνωστό εργάζονται για 12 ώρες την εβδομάδα, το εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ το μήνα, δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης επειδή δεν συμπληρώνουν τα αναγκαία ένσημα, αναγκάζονται να μετακινούνται σε 3-4 σχολεία με δικά τους έξοδα κτλ. Κατ΄ αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται σημαντικά και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να καλύπτει τη μαζική πρόσληψη ωρομισθίων στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: