Σάββατο, Φεβρουαρίου 21

«Ψάχνουν» διχοτόμηση του Αιγαίου οι Τούρκοι

Τη στιγμή που οι Τούρκοι μιλούν για λύση στο Κυπριακό, η Άγκυρα αναζητά συνενόχους στις διεκδικήσεις της για διχοτόμηση του Αιγαίου και αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μέσω μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που σχεδιάζει για το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου και φέρει την κωδική (και συμβολική;) ονομασία «Ηγεμών» («Εgemen»), υποβλήθηκε ήδη στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» οι αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας, καθώς περιέχει σε ένα καλοδουλεμένο «πακέτο» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις. Στον πολυσέλιδο φάκελο υπάρχουν δύο χάρτες-φωτιά:
- Ο πρώτος χάρτης εμφανίζει με διαφορετικό (κόκκινο) χρώμα όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι το Καστελόριζο σαν αποστρατικοποιημένα. Σημειώνεται δε, ότι επειδή είναι... αποστρατιωτικοποιημένα, «απαγορεύεται» στα πτητικά μέσα των φιλοξενούμενων χωρών να πετούν πάνω από τα νησιά αυτά!
- Ο δεύτερος χάρτης εμφανίζει διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό, σύμφωνα με αυθαίρετη οριοθέτηση των Περιοχών Έρευνας και Διάσωσης Ναυαγών που έχει κάνει η Άγκυρα με νόμο της από το 1989. Με αυτόν το χάρτη δηλώνει με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο το μισό Αιγαίο σαν χώρο δικής της ευθύνης για θέματα διάσωσης ναυαγών.
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/126428

Δεν υπάρχουν σχόλια: