Τρίτη, Ιουνίου 28

Το τέλος της « πασοκ» εποχής

Την ώρα που οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες εντείνονται σε ολόκληρη την χώρα και τα ερείπια που σώρευσε η οικονομική πολιτική του μνημονίου προβάλουν απειλητικά γύρω μας η κυβέρνηση ετοιμάζει μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος έναν νέο γύρο λιτότητας, (για μια αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των συμφερόντων με τα οποία έχει συνδεθεί), που θα κλονίσει συθέμελα την κοινωνική ειρήνη και ότι έχει απομείνει από τις παραγωγικές δομές.

Για να δικαιολογήσει και να πετύχει η κυβερνητική προπαγάνδα την ψήφιση του ξεπουλήματος βάζει εκβιαστικά διλήμματα για σενάρια χρεοκοπίας και εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για «αποφασιστικά μέτρα» με τανκς και νεκρούς στους δρόμους. Με απλά λόγια η κυβέρνηση μας λέει ότι σε περίπτωση που οι πολίτες θελήσουν να αποτρέψουν με ειρηνικό τρόπο την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, θα κάνει, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος, ότι έκανε ο Χόσνι Μπουμπάρακ στην Αίγυπτο. Ποιον κοροϊδεύουν; όταν κανείς δεν τους πιστεύει, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα από χθες αποδεικνύουν τον καιροσκοπικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και φανερώνουν πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του παΣΟΚ έχει μετατραπεί σε όργανο διεφθαρμένων πολιτικών και οικονομικών ελίτ οι οποίοι προκειμένου να «γλυτώσουν» καλλιεργούν «τρομοφόβους» και μεταφέρουν την δικη τους ανασφάλεια στην κοινωνία. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε κάτι καλύτερο από εκείνους που με όχημα την φτωχοποίηση της χώρας έκαναν την κρίση ευκαιρία για να νομιμοποιήσουν την κίβδηλη εξουσία τους.

Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη ότι η δημοκρατία δεν έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου χρειάζεται όλοι να κατέβουμε στις πλατείες με καθαρό και δυνατό μήνυμα προκειμένου να απαλλάξουμε την χώρα από τον βραχνά του αυταρχικού καθεστώτος που θέτει διαρκώς πλαστά διλήμματα στους Έλληνες για να κερδίσει χρόνο στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: