Δευτέρα, Ιουνίου 20

Το όραμα της ενωμένης Ευρώπης καταρρέει και η Ελλάδα «κλαίει» για νέα δάνεια.

Στο πλαίσιο της πολιτικής των εκβιασμών το Eurogroup εξέδωσε μετά το τέλος των χθεσινών συνεδριάσεων ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι η έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων στις αρχές Ιουλίου.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η δανειακή σύμβαση, (όταν υπογράφηκε) , είχε τριετή ορίζοντα η σύνδεσή της με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους, τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και των ευρωπαίων εταίρων. Για ποιους λόγους θέλουν πάση θυσία να περάσει το μεσοπρόθεσμο;

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φόρα που προσπαθούν με ψευτοδιλήμματα να οδηγήσουν σε επιδείνωση την ελληνική κρίση χρέους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» το νέο τεύχος της εβδομαδιαίας πολιτικής επιθεώρησης “Der Spiegel” εκτιμά ότι η ΟΝΕ δεν λειτουργεί, χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Β», διαπιστώνει το δημοσίευμα. Σημειώνει ότι « λόγω του ευρώ το ελληνικό χρέος είναι πρόβλημα για όλους και ταυτόχρονα κίνδυνος για το κοινό νόμισμα. «Γι’ αυτό είναι και κρίση της Ευρώπης, των κυβερνήσεων και των θεσμών της. Το Spiegel διαπιστώνει ακόμη ότι «μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το χρήμα άρχισε να σπανίζει, οδηγώντας την ΟΝΕ στο χείλος της καταστροφής, η Ευρώπη δεν έχει αναπτυχθεί παντού το ίδιο οικονομικά και τώρα το χάσμα πλουσίων και φτωχών χωρών διευρύνεται. Σημειώνει επίσης ότι «η Ευρώπη κλυδωνίζεται οικονομικοτεχνικά και ως ιστορικό εγχείρημα έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: