Πέμπτη, Ιουνίου 9

Γενικό ξεχαρβάλωμα φέρνει η ανεργία

Σύμφωνα με στοιχεία που δοθήκαν χθες στην δημοσιότητα η καταγεγραμμένη ανεργία έχει φτάσει στο 16,2% και αντιστοιχεί σε 811.340 άτομα. Με βάση, επίσης, έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός φτάνει τα 4.335.461 άτομα, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Η εξέλιξη δεν χρειάζεται ανάλυση καθώς οι αριθμοί αναλύουν την πραγματικότητα με τον πλέον σαφή τρόπο. Το γενικό ξεχαρβάλωμα των όρων και των σχέσεων σε κάθε τομέα θα μετατρέψει την χώρα σε τριτοκοσμικό προτεκτοράτο με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να τονιστεί στην παρούσα φάση είναι ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2015, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωση με την οικονομική πολιτική που προτείνουν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και, ως εκ τούτου, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αντίθετα προβλέπεται κλείσιμο δημόσιων οργανισμών κ.α. που θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις.

Επίσης, το έμμεσο πάγωμα των προσλήψεων γενικώς που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς η αναλογία μεταξύ προσλήψεων- συνταξιοδοτήσεων θα «κατεβεί» στο 1/10 και, η σκληρή πολιτική λιτότητας, αναμένεται να μειώσουν δραματικά την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τους αυτοαπασχολούμενους, γεγονός που θα φέρει την εγχώρια οικονομία και σημαντικούς τομείς του κράτους σε απόλυτο μαρασμό. Εκτός των παραπάνω αρνητικών παραμέτρων, επιβαρυντικά αποτελέσματα στο βιοτικό επίπεδο, στο ποσοστό των γεννήσεων, στο συνταξιοδοτικό, κ.α. φέρνει και το γεγονός ότι χιλιάδες συμβάσεις μετατράπηκαν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, όπως χιλιάδες είναι και όσοι εργάζονται με ευέλικτες μορφές εξαιτίας της χρήσης των δυνατοτήτων που δίνει η μνημονιακή νομοθεσία.

Η απορία λοιπόν που προκύπτει είναι γιατί θέλουν πάσει θυσία να περάσει το μεσοπρόθεσμο;

Αν, αξιολογώντας τα δεδομένα, προσπαθήσουμε να δούμε από μια διαφορετική οπτική ματιά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας θα καταλήξουμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα οργανωμένης και συστηματικής εξασθένισης με πολιτικά μέσα, γεγονός που συν τω χρόνω θα οδηγήσει σε ψυχολογική- οικονομική ή ακόμη και σε φυσική εξόντωση μεγάλο τμήμα του πληθυσμού επειδή οι κακουχίες που φέρνει στον τόπο και στους ανθρώπους η μαζική ανεργία και τα συνεπακόλουθα της δύσκολα θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν αν η κατάσταση επιδεινωθεί περεταίρω ή όπως όλα δείχνουν, διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: