Τρίτη, Ιουνίου 21

Εκτός ελέγχου το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμού

Aπο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του κρατικού προυπολογισμού προκύπτει ότι το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμού το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011 διαμορφώθηκε στα 10, 260 δισ. ευρώ έναντι 9,1 δισ. ευρώ πέρυσι το ίδιο διάστημα και ο στόχος της κυβέρνησης ήταν 9,072 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει δύσκολες και έντονες διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την πέμπτη δόση του δανείου.

Επομένως, έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα και προσπαθεί με εκβιαστικά διλήμματα να κρατηθεί στην εξουσία προκειμένου να μπορέσει να ξεπουλήσει την χώρα μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Επίσης, πως μια κυβέρνηση που δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια με την οικονομική της πολιτική δημιούργησε στον ελληνικό λαό;

Είναι ποτέ δυνατόν μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται το μέλλον για δανεικά να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης ή να δημιουργήσει κοινωνικοπολιτικές προϋποθέσεις για το πέρασμα σε μια άλλη βάση που θα λειτουργήσει ως όχημα για την ανάπτυξη της κοινωνίας;

Δυστυχώς για την χώρα μας, η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και ζητάει από τον ελληνικό λαό ουδετερότητα για να ρευστοποιήσει ότι υπάρχει διαθέσιμο από κρατική περιουσία και να επιβάλει επιπλέον οικονομικά μέτρα που θα πλήξουν το κοινωνικό δικαίωμα ή και την ύπαρξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: