Σάββατο, Ιουνίου 4

Χωρίς μέλλον και προοπτική η Ελλάδα

Μετά από πολλαπλές παλινωδίες που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το άλλοθι για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές προέκυψε η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, μια συμφωνία όμως που ήρθε να επιβεβαιώσει την άποψη που λέει πως η ελληνική κυβέρνηση εγκλωβίζει την ελληνική κοινωνία σε μια νέα πραγματικότητα όπου η αύξηση των ανισοτήτων και ο περιορισμός της δημοκρατίας θα επιβληθούν μέσω συνθηκών κοινωνικής κατάρρευσης.

Ας δούμε όμως τι περίπου ζητάει η τρόικα για το επόμενο διάστημα προκειμένου όπως λένε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Προς το σκοπό αυτό προτείνουν:

-Περαιτέρω μείωση στο εργατικό κόστος και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

- Συρρίκνωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα.

- Κλείσιμο ή αναδιάρθρωση δημόσιων οργανισμών, εξέλιξη η οποία ουσιαστικά θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.

- Κατάργηση, μέσω αυστηροποίησης των κριτηρίων, επιδομάτων που κατευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

- Αύξηση στη φορολογία ακινήτων.

- Ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου από ανεξάρτητη υπηρεσία διαχείρισης με σκοπό να προκύψουν έσοδα 50 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία θα δοθούν για δάνεια και τόκους, κ.α.

Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα όσων προτείνονται καθώς έχει προηγηθεί η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και αναμένεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Συμπερασματικά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας από τους εξωγενείς κινδύνους που απειλούν την κοινωνική συνοχή, την δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα είναι να κατέβουμε όλοι στις πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: