Δευτέρα, Ιουνίου 6

Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την κοινωνία

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πλατείες και η λαϊκή αποδοκιμασία στο ξεπούλημα της χώρας και την επιχειρούμενη, με πολιτικά μέσα, φτωχοποίηση εξαπλώνεται η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα που προτείνουν θα εξυπηρετήσουν σε βάθος χρόνου το κοινωνικό συμφέρον, βάζοντας, με την στάση της, απέναντι τόσο τον προεκλογικό εαυτό της, όσο και την κοινωνία.

Όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάθε μέρα που περνάει βυθίζει την χώρα σε μεγαλύτερα πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα καθώς απομονώνει την κυβέρνηση αυξάνοντας ταυτοχρόνως την κοινωνική δυσαρέσκεια από την στιγμή που η οικονομική πολιτική χρησιμοποιείται σαν «ευκαιρία» για περιορισμό δικαιωμάτων, αποδυνάμωση σε εθνικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών και αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση θυσιάζει το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές που βασίζουν την ανάπτυξη στην φθηνή εργασία, στην ημιαπασχόληση, στις όλο και πιο ελαστικές συνθήκες εργασίας.

Επίσης, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού εγκαταλείπει τις δημόσιες επενδύσεις, προχωρά σε περεταίρω υποχρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας συνεχίζει να μειώνει εισοδήματα –μισθούς, συντάξεις, κ.α.

Ο καθένας μας λοιπόν ας αναρωτηθεί,

η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα η πολιτική της στάση απέναντι στην συγκυρία μας οδηγεί στο μέλλον ή μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, ευνοεί την ελληνική κοινωνία ή ευνοεί τα διεθνή χρηματοοικονομικά συμφέροντα;

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, όλοι έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις. Στην παρούσα συγκυρία η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση, αν πραγματικά σέβεται την δημοκρατία, να συμβαδίσει με το κοινωνικό αίτημα για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: