Κυριακή, Ιουνίου 12

Το υπουργείο παιδείας «διαβρώνει» το εκπαιδευτικό σύστημα

Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη πραγματικότητα θα χτυπήσει από τον Σεπτέμβριο την πόρτα χιλιάδων εκπαιδευτικών που μέχρι πρόσφατα, για πάνω από 10 χρόνια, εργάζονταν με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης αναπληρωτή ή ωρομισθίου στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει το υπουργείο παιδείας την επόμενη σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν ελάχιστοι διορισμοί επειδή τάχα σε κάποιες ειδικότητες υπάρχει πλεόνασμα , αν και την σχολική χρονιά που πέρασε τα κενά λογω των συνταξιοδοτήσεων ήταν πολλά και αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι να συνταξιοδοτηθούν πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι την επόμενη σχολική χρονιά τα κενά στα δημόσια σχολεία θα είναι χιλιάδες , γεγονός που– πρακτικά - θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο είναι αυτός της φυσικής αγωγής καθώς το μένος το υπουργείου παιδείας για τον απλό εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, τη φυσική αγωγή και γενικότερα τον σχολικό αθλητισμό είναι χωρίς προηγούμενο.

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2010-11 το υπουργείο παιδείας υποστήριζε ότι στον εν λόγω κλάδο δεν υπάρχουν κενά, όπως όμως αποδείχθηκε στην συνέχεια το υπουργείο παιδείας προκειμένου να καλύψει τα χιλιάδες κενά τοποθέτησε παράνομα δάσκαλους για την διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής και, προχώρησε αυθαίρετα σε πρόσληψη, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, χιλιάδων ωρομισθίων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής με 4 ώρες την εβδομάδα. (Στην Ελλάδα τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και ούτε ψηφίστηκε ποτέ)

Το γεγονός ανάγκασε, εν μέσω της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής που τουλάχιστον για μια οκταετία απασχολούνταν ως ωρομίσθιοι στα δημόσια σχολεία να ζουν με 28 ευρώ εισόδημα την εβδομάδα.

Δυστυχώς οι επιλογές της σημερινής πολιτικής ηγεσίας πλήττουν ανεπανόρθωτα το Δημόσιο Σχολείο, οδηγούν σε συρρίκνωση την σχολική φυσική αγωγή και αφήνουν άνεργους χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: