Παρασκευή, Ιουνίου 17

Κοινωνικά επικίνδυνη η κυβέρνηση

Η οικονομική κρίση, η θεαματική αύξηση της ανεργίας, ως αποτέλεσμα και η έλλειψη προοπτικής για το μέλλον βυθίζουν σε μεγαλύτερη ύφεση και δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής διάλυσης. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων η καγκελάριος της Γερμανίας σε τηλεφωνική συνομιλία παρέσχε στήριξη στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ.

Δυστυχώς, τόσο η Ευρώπη, όσο και η ελληνική κυβέρνηση αδυνατούν να δουν, πόσο μάλλον να τα λύσουν, τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.

Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δρα ανεξάρτητα από την βούληση του ελληνικού λαού έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες να πιστεύουν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που υπηρετεί την περιθωριοποίηση και την, (με πολιτικά μέσα), φυσική εξόντωση του ελληνικού λαού.

Η παραπάνω υποψία είναι καθ’ όλα βάσιμο σενάριο από την στιγμή που προσπαθούν μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος να επιβάλουν μέτρα που θα αυξήσουν την ανεργία και θα τροχοδρομήσουν εξελίξεις για πλήρη διάλυση του κράτους.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία αυξάνεται επειδή από το 2007 και μετά έχουν διατεθεί δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να σωθούν από την χρεοκοπία οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Είναι ποτέ δυνατόν να μπορέσει μέσα σε προβληματικές χώρες να επιβιώσει το “σωσμένο” χρηματοπιστωτικό σύστημα; αυτό που συμβαίνει είναι ακατανόητο.

Η δημιουργηθείσα κατάσταση και η απουσία χειροπιαστών αποτελεσμάτων τρομοκρατεί πλέον χιλιάδες πολίτες με άμεση συνέπεια η κοινωνική δυσαρέσκεια σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό να οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε πλήρη αποδιοργάνωση και σε κοινωνικές αναταραχές μεγαλύτερης έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: