Οι εξελίξεις που έδωσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και η προβληματική που ανέπτυξε στην συνέχεια η κυβέρνηση με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν φωτίζουν τις διαφορετικές όψεις της πραγματικότητας και εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύουν ότι οι επιλογές της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τις πολιτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πατρώνων της σε διεθνές επίπεδο.
Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά δεν θα πρότειναν στον παρόντα χρόνο την πώληση του 10% του οτε στην Deutsche Telekom με τιμές που αγγίζουν τα όρια του τζάμπα εξαιτίας της καθίζησης του χρηματιστηρίου.
Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες η ανησυχία των τεχνοκρατών είναι ιδιαίτερα έντονη καθώς βλέπουν το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας να εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εμπόδιο για την οικονομική μεταρρύθμιση που προτείνει το σύμφωνο για το ευρώ. Τυχόν οριακή αποδοχή του στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να ανοίξει του ασκούς αμφισβήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ζήτημα εδώ είναι ότι η κυβέρνηση αποδέχεται ανεπιφύλαχτα όλα όσα απαλλοτριώνουν τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.
Υπό αυτές τις συνθήκες θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να μην προσπαθεί να δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο για να κρύψει τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν στην ελληνική κοινωνία ώστε έτσι να περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Αν οι δανειστές ενδιαφέρονται να πάρουν πίσω τα χρήματα που δάνεισαν στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενδιαφέρεται να διασφαλίσει πρωτίστως τη ζωή, την τιμή και την ελευθερία όσων νόμιμα βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου