Τετάρτη, Φεβρουαρίου 1

Φτάσαμε σε σημείο να μην έχουμε να φάμε


Με ιλιγγιώδη ρυθμό συνεχίζουν να αυξάνονται τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα καθώς από 17,7% που ήταν το Γ΄ Τρίμηνο του 2011 έφτασε στο 19,2% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων άνεργων πλησιάζει,  ίσως ξεπερνά κιόλας το 1 εκατομμύριο. 
 Η Ελλάδα καταγράφει την υψηλότερη μεταβολή μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ καθώς από 13, 9% τον Οκτώβριο του 2010 έφτασε στο 19,2% τον Οκτώβριο του 2011.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών που φτάνουν στο 47,2%. Περισσότερους ανέργους σε επίπεδο ΕΕ από την Ελλάδα έχει μόνο η Ισπανία.
Ένα επίσης αρνητικό σημείο του χαρακτήρα της ανεργίας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι σε πολλούς κλάδους χάνονται θέσεις εργασίας οι οποίες δύσκολα θα ξαναδημιουργήθουν στο μεσοπρόθεσμο μέλλον. Συνεπώς, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων θα εξαρτάται για μεγάλο χρονικό διάστημα από την φιλανθρωπία ή την επαιτεία για την εξασφάλιση της τροφής του καθώς έχουμε φτάσει σε σημείο, ως χώρα , να μην μπορούμε να παράγουμε ούτε τα αναγκαία για την διατροφή μας προϊόντα.
Χαρακτηριστικά  παραδείγματα  της έκτασης που έχει πάρει ο υποσιτισμός, ως αποτέλεσμα της φτώχειας, είναι  οι  χιλιάδες πολίτες που  κατάκλυσαν πρόσφατα το Σύνταγμα για λίγα δωρεάν λαχανικά, όπως επίσης και το γεγονός ότι το υπουργείο παιδείας μπροστά στον κίνδυνο να λιποθυμούν τα παιδιά από την πείνα  αποφάσισε τη διανομή συσσιτίων στα σχολεία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: