Σάββατο, Φεβρουαρίου 11

Φέρτε το πουγκί με τα λεφτά


Βαρύ το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα καθώς παραιτούνται στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου, βαρύ το κλίμα στην Γερμανία, πιέζουν λέει οι κοινοβουλευτικές ομάδες της γερμανικής βουλής για άμεσα αποτελέσματα στην Αθήνα.
Από την άλλη
πλευρά,
η ελληνική κοινωνία και παρά τη  δυσβάστακτη   πραγματικότητα     μοιάζει να τα έχει χαμένα, μπερδεύτηκε, ίσως από την προπαγάνδα των μμε,  καθώς δεν ξέρει τι να διαλέξει μεταξύ περαιτέρω φτωχοποιήσης και χρεωκοπίας στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.
Με βάση τα όσα ελέχθησαν στο υπουργικό συμβούλιο το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι η συνέχεια του προγράμματος που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια, στηρίζει τις τράπεζες, προβλέπει ύφεση, τουλάχιστον μέχρι το 2015 και γενικότερα έχει περιοριστικό χαρακτήρα, χωρίς,(το βασικότερο) να φαίνεται κάπου ότι θα μεταβάλει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, δεδομένου ότι απουσιάζει το πως και το που, όπως άλλωστε απουσίαζε και τα 2 προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, επανέρχεται το ενδεχόμενο της άτακτης χρεωκοπίας, αν και όλοι γνωρίζουν ότι  κάτι τέτοιο φαντάζει μακρινό υπό τις παρούσες συνθήκες. Επίσης, είναι γνωστό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ότι η λύση του έσχατου δανειστή που έχει επιλεγεί είναι στην ουσία μια μορφή ελεγχόμενης χρεωκοπίας που απλώς οδηγεί σε παράταση του προβλήματος χωρίς να δίνει σαφή λύση.
Όταν λοιπόν έχει δημιουργηθεί ενα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον   και ακούμε μόνο για περικοπές, χωρίς καμιά κουβέντα για τα δισ ευρώ  που βρίσκονται στο εξωτερικό από παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή προκύπτουν αμφιβολίες για το αν είναι πράγματι αληθινά όλα αυτά, αλλά κυρίως κατά ποσό  οι τεράστιες θυσίες θα  πιάσουν τόπο  δεδομένων και των αρνητικών αποτελεσμάτων(απέτυχε παταγωδώς)  της ίδιας πολιτικής πρότασης που ακολουθήθηκε  τα 2 τελευταία χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: