Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22

Το κλείσιμο του ΟΕΚ θα οδηγήσει στην ανέχεια και στην πείνα χιλιάδες οικογένειες


Σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ. 4 του Συντάγματος “η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους”
Στην πράξη η εν λόγω συνταγματική διάταξη  δεν εφαρμόστηκε ποτέο πρότυπο αυτό βρήκε εν μέρει τρόπο έκφρασης με τον νόμο 2963/54 που προέβλεπε την ίδρυση του ΟΕΚ με σκοπό την στέγαση των εργατοϋπαλλήλων της χώρας.
Η ανακοίνωση για κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κατ επιταγή της Τρόικα,προκάλεσε δικαίως τεράστια αναστάτωση σε εργαζόμενους και δικαιούχους του οργανισμού καθώς χιλιάδες οικογένειες θα υποστούν σοβαρές συνέπειες. Η κατάργηση του ΟΕΚ, ο οποίος λειτουργούσε αυτοδύναμα από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%) πρακτικά συνιστά κατάργηση της ανθρωπιάς.
Ο ΟΕΚ χορηγούσε επιδότηση ενοικίου σε πάνω από 50 χιλιάδες οικογένειες το χρόνο. Βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επιτοκίου για 80.000 στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες. Η κατάργηση του ΟΕΚ θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στους συγκεκριμένους δανειολήπτες καθώς θα σταματήσουν να πληρώνουν δόσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα κατασκευαστικά προγράμματα του οργανισμού μένουν στον αέρα. Χάνονται θέσεις εργασίας, κ.α.
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η τρόικα, δια της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ως στόχο να εξαθλιώσει τον Έλληνα εργαζόμενο, δεδομένου ότι καταργεί ακόμη και αυτό που αποκτούσε με το δικό του μόχθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: